Чим заїсти гіпертонію

1131 0

Ми у соцмережах:

Чим заїсти гіпертонію

Тим, хто хворіє на гіпертонію, важливо регулярно відвідувати лікаря, приймати призначені препарати, а також переглянути раціон харчування.

Експерти рекомендують гіпертонікам включити у своє меню капусту броколі. Вона містить значну дозу мінералів, що знижують тиск, — кальцію, магнію і калію. Часте вживання броколі допоможе знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 20%.

У бананах міститься багато калію, тому вони теж позитивно впливають на серце. А велику кількість магнію можна знайти в печеній картоплі. До того ж він допомагає швидко виводити натрій з організму, в результаті чого падає тиск і поліпшується кровообіг.

Чорний шоколад не тільки поліпшить настрій, а й зміцнить судини завдяки флаванолам у своєму складі. Для цього рекомендується вживати кілька шматочків шоколаду щодня.

Також лікарі рекомендують знижувати тиск з допомогою гранатового соку. Він очищає судини, а також запобігає виникненню інфаркту. Але варто пам’ятати, що сік повинен бути свіжовичавленим.

Біла квасоля і вівсянка теж багаті корисними елементами і клітковиною. Тому можна частково нормалізувати тиск з допомогою цих продуктів, а також зміцнити судини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також