Існують різні методи боротьби зі стресом. Допомогти може й харчування. Експерти визначили продукти, які підвищують стійкість до стресів, але й не викличуть переїдання.
Серед продуктів, якими добре харчуватися під час стресу, фахівці називають субпродукти — у печінці, серці, нирках багато вітамінів групи В. Саме вітаміни В12, В6, В2, В9 допомагають організму впоратися зі стресом. Цінний для боротьби зі стресом холін (вітамін В4) містять яйця, крім того, вони низькокалорійні та містять корисні мінерали, амінокислоти й антиоксиданти.
Часник добре впорається зі стресом через вміст сірки, яка сприяє підвищенню рівня антиоксиданту — глутатіону, а той, своєю чергою, захищає організм від стресу. Петрушка також містить багато антиоксидантів, які захищають від стресу.
Різноманітні сорти жирної риби, як-от лосось, скумбрія, сардини, форель, оселедець тощо багаті жирними кислотами Омега-3, які підтримують психічне здоров’я.
Джерелом жирних кислот Омега-3 та вітамінів групи В, які зменшують стрес та неспокій, є й авокадо. Броколі містить велику кількість магнію, вітаміну С і фолату, які ефективно борються з симптомами депресії.
Щоденне вживання жмені фісташок, волоських горіхів або мигдалю, соняшникового насіння також допоможе протистояти стресу.
Ромашковий чай допоможе «запити» стрес, він сприяє спокійному сну та зменшує симптоми тривоги й депресії. Чорниця містить багато флавоноїдних антиоксидантів, які надають потужну протизапальну й нейропротекторну дію та захищають від ушкодження нервових клітин.