Чим зайнятись з дитиною вдома?

416 0

Ми у соцмережах:

Чим зайнятись з дитиною вдома?

Локдаун закінчився, але карантин продовжується! Це означає, що для відвідування розважальних заходів та торгових центрів з сім’єю ще не найкращий час - доведеться продовжити шукати способи чимось зайняти дітей вдома. Пропонуємо кілька цікавих ідей, як розважати себе і дитину у ці дні!

Творчість

Малювання, ліплення з глини, різьблення - чудові способи проведення часу з дитиною вдома. Завжди можна обрати те, що більше до душі вашій малечі, і придбати весь необхідний інструментарій через інтернет, зокрема, й готові набори для творчості. А можна й використати речі, які є під рукою, - олівці, фломастери, кольоровий папір тощо. Зайнятися творчістю можна як з найменшими, запропонувавши їм розмальовки чи пластилін, так і зі старшою дитиною, яка з вашою допомогою та онлайновими майстер-класами освоїть полімерну глину чи акрилові фарби. До речі, не забудьте придбати для такої цілі спеціальний фартух, щоб уберегти домівку від слідів творчості. Для цього зазирніть в інтернет-магазин рюкзаків та аксесуарів LapaBags за посиланням.

Ігри

Іграми вдома легко зайняти дитину будь-якого віку. Існує чимало цікавих занять як для малюків, так і для підлітків, які щойно повернулися зі школи. Ось, як можна провести час:

  • • настільні ігри - “Монополія”, “Скрабл”, “Дженга” або ж звичайні шахи чи шашки можуть стати першокласним варіантом для сімейних вечорів;

  • • ігри для раннього розвитку - варіант для найменших, наприклад, набір Монтессорі, картки з абеткою, тактильні набори;

  • • конструктори - легко обрати класичні “Лего” чи популярні зараз дерев’яні 3D-конструктори, з яких складають автомобілі, будинки, кораблі тощо;

  • • активні ігри - варто обрати те, що дозволяє організувати площа дому, - “Твістер”, настільний хокей, настільний футбол тощо.

Рукоділля

Рукоділля - ще один із оригінальних способів зайняти дитину вдома. Воно може стати не лише тимчасовою розвагою, а й постійним хобі, тому варто підійти до вибору зі всією відповідальністю. Чудовою ідеєю буде навчити дитину в’язанню, вишивці, плетінню з бісеру, мистецтву декупажу. Такі заняття не тільки сприяють розвитку творчих здібностей, але й можуть стати корисними в майбутньому, перетворившись на прибуткове захоплення.

Кулінарія і хатня робота

Карантин - належний час, щоб допомогти дитині освоїти такі практичні навички, як кулінарія чи прибирання. Тим паче, що їх завжди легко перетворити у гру. Діти люблять веселе печиво, цікаві десерти та інші смаколики - почніть знайомство з кулінарією саме з них, і це може перетворитися на веселу забавку. Зараз існують навіть дитячі кулінарні книги, які стануть гарним помічником у цій справі.

Відпочинок на свіжому повітрі

З настанням весни сім’ї, які мешкають у приватному будинку, можуть зайняти дитину ще більш корисними розвагами. Одна з таких - заняття на свіжому повітрі. Це можуть бути спортивні вправи, розминка як щоденний ритуал або щось ще практичніше. Наприклад, організуйте маленький квітник, парник або город, де дитина з задоволенням для себе могла б вирощувати квіти чи овочі. Або ж займіться разом садівництвом, заохотивши свого сина чи донечку доглядати за свіжопосадженими кущами або деревами.

Читання та навчання

Навіть якщо дитина проводить пів дня у школі, це не означає, що вдома не варто присвячувати час навчанню. Окрім виконання домашніх завдань, можна зайняти її, наприклад, читанням енциклопедій чи літератури, яка не входить у шкільну програму. Популярні також готові набори для проведення експериментів. З інших прикладних занять - догляд за кімнатними квітами, флораріумом чи акваріумом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також