Чиновники самовільно об’єднують села?

2394 0

Ми у соцмережах:

Чиновники самовільно об’єднують села?

Голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук без відома мешканців сіл об’єднує та укрупнює сільські ради — панікували присутні на координаційній раді з питань місцевого самоврядування голови районних рад. Голова облради Олександр Данильчук пообіцяв розібратися...

Про таємничі розпорядження пана Матчука, який нібито особисто розпочав адміністративно-територіальну реформу, доповіла Данильчуку голова Острозької райради Інна Гвізда. Вона нарікала, що деякі сільради Острозького району такі розпорядження «про укрупнення» вже отримали до виконання, але їхньої думки щодо відповідних змін не враховували і навіть не запитували. Як з’ясувалося, ніхто силоміць ради не збільшував. Обласна адміністрація розіслала у райони лише свої пропозиції щодо майбутньої реформи. Це підтвердили і голови райдержадміністрацій.

Коментар Олександр Данильчук, голова Рівненської облради: — З адміністрації шлють не розпорядження, а лише свої пропозиції щодо укрупнення сільрад. У цих документах окреслюють межі сільрад, об’єднуючи кілька сільрад в одну. Але часто виходить, що роблять вони це не професійно, не враховуючи всіх факторів. До того ж, без будь-якого обговорення з громадами сіл. В цьому основна проблема. Треба ці пропозиції погоджувати на місцях, де люди краще знають, які села можна об’єднувати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також