Чиновники та науковці вирішували, як рятуватимуть Ікву

1209 0

Ми у соцмережах:

Чиновники та науковці вирішували, як рятуватимуть Ікву

Фахівці Національного університету водного господарства та природокористування спільно із департаментом екології та природних ресурсів Рівненської ОДА напрацювали шляхи порятунку річки Іква.

Два райони та місто об’єднуються задля порятунку Ікви. Доктор сільськогосподарських наук, професор Микола Клименко та доцент, кандидат сільськогосподарських наук Ігор Статник представили «Концепцію відновлення басейну ріки Іква». Головною метою проведення даного дослідження було відновлення стійкого функціонування басейну річки, захист водної екосистеми від забруднення та виснаження, збереження ландшафтного та біологічного різноманіття, забезпечення екологічно-безпечних умов для проживання населення та господарської діяльності.

Дієвим варіантом очищення річки вже сьогодні може бути створення біоплато. Це – штучно створені системи очищення, що нагадують біоставки, розташовані каскадом і побудовані з урахуванням оптимальних фізико-хімічних та біологічних факторів процесу очищення. Свого роду природні фільтри для очищення стічних вод.

Директор департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА Володимир Захарчук запропонував створити Басейнову раду, як консультативно-дорадчий орган, який займатиметься розробкою та втіленням Плану подолання негативних екологічних наслідків на річки Іква. До її складу повинні ввійти представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств-водокористувачів, водоканалів, наукових установ, інших зацікавлених організацій, підприємств та представники громадськості.

Учасники наради, яка проходила цього разу у Млинівській РДА, вирішили провести наступну зустріч в розширеному форматі у Дубенській райдержадміністрації із залученням представників Кременецької міської ради, райдержадміністрації, Тернопільської ОДА, народних депутатів відповідних округів та громадськості.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також