Чиновників на Рівненщині навчають, як миттєво реагувати на ракетні удари ворога (ВІДЕО)

760 0

Ми у соцмережах:

Чиновників на Рівненщині навчають, як миттєво реагувати на ракетні удари ворога (ВІДЕО)

Чиновники провели на Сарненщині навчання з реагування на ракетні удари.

За сценарієм, в один із медзакладів району росіяни вдарили ракетами. Далі всі причетні служби та установи в наближеному до реального режимі виконували залежні від них дії.  Після «прогону» ситуації – детальний розбір хто та як впорався. Робота над «помилками». Злагодження всіх причетних до ліквідації надзвичайної ситуації.

-  Потрібно бути готовими до миттєвого реагування на подібні події по всій області. Тому такі навчання будемо регулярно проводити в різних районах області. На жаль, за час війни ворог завдав по Рівненщині 11 ракетних ударів. Цей досвід ми постійно трансформуємо у знання і практичні навички. Переконаний, такі навчання допоможуть, - каже голова Рівненської військової адміністрації Вітлаій Коваль.

 

Голова Сарненської РДА Олександр Кохан каже, що необхідність таких навчань покликана надзвичайною ситуацією, яка сталася у м. Сарни 25 червня, де до розбирання завалів після ракетних ударів були задіяні працівники ДСНС, ДФТГ, медичної служби, комунальних підприємств та добровольців. Кожен з них тоді спрацював оперативно та якісно.

- Однак, війна в країні все ще триває і передбачити подальші дії ворога досить складно. Тож, сьогодні ми повинні бути готові до розвитку будь яких сценаріїв. Адже при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій кожна хвилина може вартувати життя. Такого роду навчання сил цивільного захисту об’єднують усі органи влади, структури та служби, задля відпрацювання чітких і послідовних дій кожного з нас. Результат навчання - всі служби спрацювали на відмінно, - заявив Олександр Кохан.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також