Чиновників звинувачують у некоректності

1470 0

Ми у соцмережах:

Чиновників звинувачують у некоректності

”Львівська залізниця вважає некоректними висловлювання рівненських міських чиновників щодо нібито «неправомірного перепрофілювання дитячого садка на вулиці Набережній, 26 у Рівному», — йдеться в листі, який отримала редакція «РВ» від керівництва Львівської залізниці.

”Львівська залізниця вважає некоректними висловлювання рівненських міських чиновників щодо нібито «неправомірного перепрофілювання дитячого садка на вулиці Набережній, 26 у Рівному», — йдеться в листі, який отримала редакція «РВ» від керівництва Львівської залізниці. У листі пояснюється, що у 2000 році було прийнято рішення дитсадок ліквідувати, оскільки ситуація склалася така: заклад був розрахований на 160 дітей, а реально його відвідували лише 35, при цьому вільні приміщення не використовувалися, а от комунальні платежі залізниця сплачувала у повному обсязі. ”Ліквідуванню закладу передувала спроба залізниці передати дитсадок у комунальну власність міста Рівного, але місцева влада на таку пропозицію не пристала, — йдеться у листі. — Дошкільний заклад ліквідований залізницею відповідно до вимог Постанови Кабміну та за згодою місцевих органів влади. На сьогодні приміщення колишнього дитячого закладу використовується під архів Рівненської дирекції залізничних перевезень, бібліотеку, адміністрацію Рівненської дистанції водопостачання. Щодо потреби у відкритті нових дошкільних закладів для населення міста, то слід зазначити, що у Рівному протягом останніх десяти років ліквідовано 18 дитсадків з перепрофілюванням, з них: дошкільний заклад №6 на вул.Словацького, 7 — під адміністративне приміщення УМВС, 5 дитячих садків знесено і на їхньому місці збудовано житлові будинки, приміщення дошкільного закладу №2 «Колобок» на вул. Дубенській, 27 передане фірмі медико-соціальної реабілітації населення».

Коментар Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного: — Жоден з дошкільних навчальних закладів, що перебував і перебуває у комунальній власності міста, не був перепрофільований, а тим більше зруйнований. Коли була проблема з їхнім наповненням, міська влада прийняла правильне рішення — на базі деяких дитсадків було створено навчально-виховні заклади. Таким чином місту вдалося зберегти самі ці заклади, їхню інфраструктуру, а головне — педагогічні кадри. Тому усі подібні закиди з боку Львівської залізниці на адресу влади міста є, м’яко кажучи, безпідставними. А всі звинувачення стосовно продажу або повної ліквідації дитячих садків стосуються винятково відомчих садків. Вони ніколи не були у власності міста, і влада міста до їхнього продажу не мала жодного відношення. Тепер щодо історії колишнього дитячого садка №19. У 1998 році на адресу Рівненської міської ради надійшов лист від Львівської залізниці з проханням включити цей дитячий садок, що перебуває на їхньому балансі, у графік передачі закладу до комунальної власності міста у 2000 році. Тоді сесія міськради прийняла рішення про передачу приміщення цього дошкільного навчального закладу на баланс міського управління освіти. Втім, залізничники проігнорували це рішення. Без погодження міської влади, всупереч чинному законодавству та порушивши Указ Президента «Про заходи щодо запобігання перепрофілюванню дошкільних і середніх загальноосвітніх навчально-виховних закладів» ліквідували цей дитячий садок. А його приміщення з того часу і донині використовують не за прямим призначенням. Два роки тому з ініціативи міської влади прокуратура провела перевірку та підтвердила факти порушення низки законодавчих актів. Крім того, правоохоронці встановили, що окрім архіву Рівненської дирекції залізничних перевезень, бібліотеки та адміністрації Рівненської дистанції водопостачання, частина приміщення колишнього дитсадка перебуває у приватній власності. Тепер управління освіти передало всі документи та історію майже десятирічного листування між Львівською залізницею та владою міста до юридичного відділу міськвиконкому. Спеціалісти проаналізують папери і приймуть рішення про перспективи правового вирішення даного конфлікту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також