Чиновниця пояснила, що ЦМЛ Рівного неможливо перепрофілювати лише для хворих з COVID

1276 0

Ми у соцмережах:

Чиновниця пояснила, що ЦМЛ Рівного неможливо перепрофілювати лише для хворих з COVID

Заступниця міського голови Галина Кульчинська закликала керівництво області перепрофілювати під прийом лише пацієнтів з корона вірусом обласну лікарню, а не міську.

 «В стаціонар сьогодні потрапляють переважно вже тяжкі хворі, які потребують кисневих масок. Наявна киснева система лікарні це 95 кисневих точок виключно для ковідних хворих. І якщо до пандемії трьохтонної цистерни з киснем для лікарні вистачало на 1,5 місяці, то сьогодні це 1,5 дні. Одночасне постачання кисню до такої кількості масок є великим навантаженням на кисневу систему ЦМЛ.

Тепер якщо перепрофілювати повністю лікарню під ковідних хворих, а це ще додатково 498 місць, які, звісно ж, мають бути обладнані кисневими точками з відповідною подачею кисню, то на території лікарні необхідно встановити додатково ще (як мінімум!) три додаткові трьохтонні цистерни з киснем. Хто-небудь ставив собі питання - де на такій малій території лікарні їх розмістити? Враховуючи, що кисень є вибухонебезпечним і жодна служба цього не дозволить», - пояснила чиновниця.

Вона наголосила, що лікарня міста і так є опорною, тут для пацієнтів не з повідом працюють лише кілька відділень, які оперують ургентних хворих і надають допомогу при різного роду травмах. Галина Кульчинська слушно зауважила, що є хорі з інфарктами, інсультами та іншими станами, які потребують тривалого лікування не в домашніх умовах.

«Вкотре звертаюся до обласного керівництва - досить "вішати" все на рівненську центральну міську лікарню. Почніть, на кінець-то, перепрофільовувати відділення обласної лікарні. Тим паче всі можливості для цього там є, в тому числі і кисень», - закликала вона.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також