Чистильники артерій

1050 0

Ми у соцмережах:

Чистильники артерій

Фахівці визначили, що імбир і кориця найкраще прочистять судини від холестерину. А куркума ще й зменшить ушкодження їхніх стінок.

Існують продукти, які корисно їсти щодня для очищення кровоносних артерій, збереження їхньої еластичності, хорошої провідності й здатності розширюватися під дією кровотоку.

Куркума. Спеція містить куркумін, що володіє кардіозахисними властивостями, допомагає запобігати ушкодженню стінок артерій (саме на ушкоджених ділянках відбувається накопичення холестеринових відкладень).

Часник. Дослідження свідчать, що часник запобігає серцевим захворюванням, сповільнюючи розвиток атеросклерозу і сприяючи зниженню рівня артеріального тиску. Він дуже ефективний у запобіганні утворенню бляшок в артеріях.

Імбир. Пряний продукт містить гінгерол і шогаол — потужні сполуки, які захищають серце. Згідно з даними досліджень, екстракт імбиру здатний запобігти закупорці кровоносних судин холестерином, тим самим знизивши ймовірність серцевого нападу. За словами фахівців, для профілактики інфаркту можна просто щодня смоктати невеликий шматочок імбиру.

Лимони. Цей фрукт насичений вітаміном С, який зменшує запалення і зміцнює артерії. Загалом для судин корисні будь-які цитрусові.

Кориця. Вважається одним із найкращих продуктів, здатних очищати артерії: 6 г кориці в день дієво знижують рівень холестерину ЛПНЩ і тригліцеридів у крові.

Лляне насіння. Містить жири омега-3 і лігнани, які знижують кров'яний тиск і запалення, що перешкоджають відкладенню нальоту на стінках кровоносних судин.

Оливкова олія. Завдяки високому вмісту моно- і поліненасичених жирів ефективно сприяє очищенню артерій від «поганого» холестерину і підтримує роботу серця.

Гранатовий сік. Його компонент пунічна кислота допомагає природним чином прочищати артерії й боротися з атеросклерозом. Він також містить корисні для серця селен і магній.

Хрестоцвіті овочі. Капуста, особливо броколі, багата на вітамін К — його регулярне споживання заважає накопичуватися холестерину, благотворно позначається на артеріальному тиску.

Цільнозернові. Цілісні зерна є багатим джерелом клітковини, яка має властивість зв'язувати весь холестерин з крові й виводити його з організму. Бурий рис, цільний овес, ячмінь є простими «суперпродуктами» для очищення артерій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також