Чий ліс?

1904 0

Ми у соцмережах:

Чий ліс?

47 вагонів колод з України так і не потрапили до Євросоюзу. Минулого четверга троє нардепів заблокували рух вантажного потяга зі Здолбунова, стверджуючи, що залізничники покривають незаконний вивіз української деревини за кордон. Попри заяви Львівської залізниці, що у вагонах – дерева, зрубані у Білорусі, і що Україною їх везли лише транзитом, перетнути кордон вантажу поки не дозволили. Чий ліс, мають встановити митники та поліцейські.

ліс Лозовий Мосійчук лінько До Здолбунова минулого тижня приїхали три нардепи-радикали Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько. На своїх сторінках у соцмережах вони активно постили власні фото, розповідаючи, що заблокували на станції Здолбунів вагони із лісом-кругляком, який намагаються вивезти під документами на «дрова» до Чехії та Австрії. На заяви нардепів, що залізниця покриває вивіз українського лісу-кругляку до ЄС, Львівська залізниця відреагувала лише наступного дня. І прес-служба останньої, і Рівненська дирекція залізничних перевезень оприлюднили інформацію, що вагони деревини, як стояли у Здолбунові, були відправлені з Білорусі до Румунії. Додали, що за затримку вантажу українські залізничники через нардепів ще будуть сплачувати штраф. - 46 вагонів «балансів хвойних і лісоматеріалів круглих» були відправлені з Білорусі, ще один вагон, уже дров, – з української станції Малин, - коментує в.о. начальника Рівненської дирекції вантажних перевезень Іван Якименко. - Відправник деревини перед тим, як завантажити їх на вагони залізниці, отримує всі дозвільні документи на вивіз за кордон та здійснює митне оформлення вантажу. Залізниця, як перевізник, відповідно до законодавства не зобов’язана перевіряти правильність та достовірність супровідних документів. Рівне Вечірне/Рівне Вечірне 1

Натисніть, щоб збільшити
Попри такі запевнення, поліція після звернення народних депутатів відкрила кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом). Як прокоментував начальник здолбунівського райвідділу поліції Сергій Криса, на прохання слідчих встановити походження деревини мають митники. Наразі інформації про результати експертизи немає. Поки її не проведуть, вагони із деревиною залишатимуться на території України. Проте зі Здолбунова їх уже відправили. До слова, на Рівненській митниці коментувати ситуацію відмовилися, хоча про те, чи перетинали український кордон минулого тижня майже півсотні вагонів білоруського лісу, ті напевно мали би знати.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також