Чия прибудова біля базару?

2639 1

Ми у соцмережах:

Чия прибудова біля базару?

На початку цього року у дворі будинків №156 та №190 на вулиці Соборній у Рівному, що поблизу центрального ринку, розпочалося таємниче будівництво, на яке посипалися скарги від невдоволених мешканців і власника якого міська рада й досі не встановила.

До трансформаторної підстанції хтось зробив прибудову, схожу на цегляний сарайчик з високими та широкими дверима. Ще під час будівництва пошкодили силовий кабель. Мешканці сусіднього будинку залишилися без електропостачання, відновити яке виявилося непросто. «Рівнеобленерго» звернулося до міського голови з проханням втрутитися, адже через цю прибудову підприємство не має доступу до своєї трансформаторної підстанції. Невдовзі виникла ще одна аварія, внаслідок якої чимало людей, а також поліклініка №2 на тривалий час залишилися без електрики. Енергетики знову не змогли доступитися до підстанції, щоб ліквідувати порив. Кажуть, що конкретної відповіді на своє звернення не одержали, хоча надсилали його ще взимку.

Невдоволені й мешканці, бо від ТП-10 кудись перенесли сміттєві контейнери. Люди й так потерпають від близького сусідства з базаром, а відтак — від сміття, безпритульних та відходів їхньої життєдіяльності. Кілька років тому вони нарікали на будівництво, яке вів поблизу керівник фірми «Альянс-Вест» Валерій Костюк, а тепер солідарні з ним у намаганні позбутися тої прибудови та повернути на місце сміттєві контейнери. У колективному листі до міського голови мешканці будинку №156 згадують громадян Круліковських — начебто вони зробили прибудову. Утім, жодного підтвердження цього немає.

— Виявити на місці, хто є власником прибудови, нам не вдалося, — пояснює начальник управління архітектурно-будівельного контролю Рівненського міськвиконкому Микола Дядюсь. — Жодних документів на здійснення цієї прибудови ніхто не видавав, тобто будівництво самочинне. Кому й навіщо знадобилася ця прибудова? Не знаю, іноді важко збагнути дії окремих людей. Якщо документів немає і забудовник жодним чином не заявив про себе, то ми не можемо стверджувати, хто вів будівництво. Що це Круліковські, ми лише чули зі слів, на зв’язок з цього питання вони не виходили. Перевірка триватиме до 18 жовтня. Якщо власник з’явиться, ми вручимо йому припис з вимогою ліквідувати прибудову і протокол про порушення, якщо ні — передамо справу в поліцію, нехай вона розшукує забудовника. Якщо й поліція не знайде, вирішуватимемо питання про демонтаж незаконної прибудови як безгосподарної.

Щодо викладених у цьому ж листі претензій до начебто незаконної перебудови колишньої будівлі міського відділу статистики у цьому ж дворі, то, як пояснив Микола Дядюсь, вона тепер перебуває у приватній власності і належить ТОВ «Старе місто-1915». Тепер тут працює торговий центр з такою ж назвою. Засновником і одним зі співвласників товариства є Олена Круліковська.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також