Чого хоче жінка?

6823 0

Ми у соцмережах:

Чого хоче жінка?

Цього не знає не тільки переважна більшість чоловіків, які цими днями нишпорять у пошуках подарунків, цього напевне не знають і самі жінки. Одне лиш відомо: коли раптом усі жінки переймаються бажанням зняти з себе важкий одяг й одягти щось легке і спокусливе, коли в очах у них з’являється вогонь, на обличчі розквітає посмішка, а хода стає легкою і грайливою, це значить, що незабаром 8 Березня, а отже, розпочалася весна. Сьогоднішня розмова на цю актуальну тему стане в пригоді не тільки жінкам, а й чоловікам — скористайтесь нашими шпаргалками.

Шпаргалка для жінок
Ми спробуємо допомогти вам прикрасити і доглянути себе, розмовляючи з професіоналами від краси й моди.
Волосся
Спершу я завітала до Володимира Ніколаєва — жіночого майстра-модельєра салону-перукарні «Ультра», який нещодавно повернувся з чемпіонату України з перукарського мистецтва «Світ краси». Володимир розповів про тенденції моди весни 2003 року: — Особливостями цього сезону є те, що до довжини волосся немає чітких вимог — воно може бути і коротке, і довге, і середньої довжини. Але все ж короткі стрижки стають дещо довшими і видовженими спереду, вуха мають бути закритими. Наймоднішими цієї весни будуть блондинки і брюнетки, але треба зважати на те, що однорідний колір — не актуальний. Сучасна мода пропонує колорування трьома близькими кольорами. Для світлого волосся підійдуть відтінки рожевого, абрикосового, пісочного кольорів, а також кольору сапфіру та перлів. Для темного волосся — червоного, фіолетового, рудого та чорного кольорів. Варто зауважити, що модними зараз є натуральні кольори, а дуже яскраві, неонові, вже не актуальні. Мілірування може бути як горизонтальне, так і вертикальне. Хімічні завивки краще робити з великими завитками. У вечірніх зачісках повертається класичний стиль, з романтичними хвилями та великою кількістю шпильок. — Володимире, поділися з нашими читачками секретами правильного догляду за волоссям. — Найперше я б порадив усім жінкам не лінуватися доглядати за волоссям, мити його шампунями відповідно до типу волосся. Робити живильні маски, особливо тим, у кого сухе, фарбоване волосся, а також після хімічної завивки. Я б радив користуватися засобами догляду за волоссям відомих і перевірених фірм — Wella, Londa, Loreal. Але купуючи їх, обов’язково перевіряйте у продавця сертифікат якості, оскільки зараз продається дуже багато підробок. Дехто скаржиться на дороговизну хороших засобів, адже їх ціна становить 30-40 грн. Однак засоби цих фірм продаються в літрових пляшках і концентрація шампуню в них значно більша, ніж у звичайних. Тобто однієї пляшки вам може вистачити на рік, що в кінцевому результаті буде і вигідніше, і дешевше. Живильну маску варто робити 3-4 рази на місяць. Нанести її на чисто вимите волосся, закутати голову рушником і через 30-40 хвилин змити без шампуню. Через деякий час ви самі здивуєтесь отриманому результату.
Обличчя
Далі я вирушила до салону-магазину Laneche, де мене зустріла косметолог Людмила Руда. Одразу скажу, що судячи з чудового вигляду пані Людмили, її порадам можна повністю довіряти. — Найперше я хочу застерегти усіх жінок. Починаючи з середини березня, активність сонця значно підвищується. Тому всім жінкам, а особливо тим, у кого є проблеми з пігментацією шкіри (веснянки, пігментні плями) перед виходом на вулицю необхідно змащувати обличчя захисним кремом від ультрафіолетового опромінення. Взагалі після зими наша шкіра дуже виснажена. Тому навесні, як ніколи, жінки повинні потурбуватися про свою шкіру. Необхідно пам’ятати прості правила. За 30 хвилин перед виходом на вулицю слід змащувати шкіру обличчя в холодну пору року — живильним кремом, в теплу — зволожуючим. Тим, у кого суха і чутлива шкіра, слід вмиватися не сирою водою, а перевареною чи, ще краще, настоями ромашки чи календули. Жінкам усіх типів шкіри краще вмиватися без мила і лише раз на тиждень можна використовувати дитяче мило. Косметику потрібно знімати спеціальним очищуючим молочком чи, в крайньому разі, кремом і аж ніяк не водою з милом. Необхідно пам’ятати про очищення шкіри, підживлення її масками.
Одяг
І, звичайно, доглянувши обличчя й зробивши модну зачіску, кожній жінці хочеться одягнути нову річ, щоб сказати собі й цілому світу: «Я — нова, нова». Що потрібно придбати чи пошити новенького, щоб відповідати тенденціям весняної моди, я також спробувала з’ясувати. І вельми здивувалася, коли виявилося, що у Рівному немає жодного професійного модельєра. Принаймні того, котрий працював би офіційно і про нього б знали довідкові служби. За допомогою я звернулася до директора салону пошиття одягу «Фантазерка» Жанни Сумко, яка при мені зателефонувала у Київ до своєї подруги Оксани Баєвої — професійного дизайнера. Пані Оксана розробляє моделі для київських фабрик «Юність» та «Україна», за її розробками шиють одяг і в Рівному. Нещодавно вона повернулася з італійського показу, тож читачки «РВ» мають можливість дізнатися ексклюзивні новини прямо з подіуму. — Цього сезону у верхньому одязі модні золотисті, шоколадні, чорні, бежеві відтінки, кольори хакі та графіту. Силуети жіночих пальт або максі, або короткі, наближені до тіла. Краї бортів асиметричні. Тканини — букле, фактурні, модний друк малюнків по вельвету чи велюру. Фурнітура (гудзики, пряжки, паски) — кольору червоної міді або темного срібла. Переважаючі стилі — вікторіанський та мілітарі. Модельєри пропонують жінкам цієї весни одягнути пальта з погончиками, великими накладними кишенями, поясами, чималими гудзиками. Допускається поєднання стилів, навіть класичного зі спортивним. Ще трохи інформації мені вдалося знайти на сайті Mignews.com.ua. Якщо її узагальнити, то можна з впевненістю сказати, що весну потрібно зустрічати в міні-спідниці, на високих підборах і в одязі будь-якого кольору, окрім червоного. Лише його чомусь «недолюбили» кутюр’є. Зате є багато помаранчевого, жовтого, блакитного, зеленого, фіолетового. Та найбільш модним буде золотий колір. Чорний залишився лише у вечірніх туалетах. Взуття актуальне гостроносе. Або сандалі на низьких підборах, або взуття на височенних — до 14 см. Великою популярністю користуються босоніжки. Змінилися й пропорції. Зникли корсети, натомість з’явилися драпірування з шифону і шовку. Спідниці будь-які, але тільки не в «обтяжку», мабуть, на превеликий жаль чоловіків. Звичайно, більшість рівнянок можуть лише помріяти про речі світових подіумів. «Подіум» нашого речового ринку пропонує дещо інші «моделі». І навіть підробки, пошиті поляками, турками чи китайцями за зразками модних новинок, дійдуть до нас не скоро. Але знаючи основні тенденції моди, проявивши деяку фантазію і кмітливість, можна поновити свій гардероб у «дусі часу». Головне — не забувати, що мода модою, а індивідуальність завжди у ціні.

Шпаргалка для чоловіків
Найчастіше чоловіки дарують жінкам все те, що цвіте та пахне. Загалом напрям думок правильний, головне — не помилитися з вибором. Тож спершу поговоримо про
Квіти
Щоб дізнатися про особливості рівенського квітодарування, я спустилася у підземний перехід біля центрального універмагу. Привітні продавщиці на чолі з Валентиною Кальчук радо поділилися зі мною своїм досвідом. Насамперед вони порадили чоловікам не скупитися і не купувати дешевих квітів. Їм же дорожче вийде, коли подарована «від щирого серця» квітка зав’яне наступного дня. Краще купити одну троянду, але хорошу. Дівчата поділилися професійним секретом, що дешевші квіти переважно ті, котрі вже довго не можуть знайти свого покупця і їх потрібно якнайшвидше збути. Тому коли нормальні троянди, залежно від довжини стебла, коштують від 6 до 12-15 грн., дешевші квіти явно браковані. Щоб перевірити, свіжа квітка чи ні, достатньо помацати її біля стебла. Якщо бутон твердий — квітка свіжа, якщо ні — шукайте далі. Вік троянд залежить також від їх сорту. Продовгувата за формою троянда Мадам Дель-Бар простоїть недовго, як би добре ви її не доглядали. А найстійкіша — біла красуня Аваланж — радуватиме свою господиню впродовж місяця. Хорошими сортами є також Гран-Прі, Осіана, Рафаелло. Квітникарки також порадили деяким чоловікам не «понтуватися» і не носити молодим дівчаткам квіти оберемками. Якщо вже хочеться блиснути своєю заможністю, краще подарувати вишукану гілку орхідеї (100 грн). Хоча всі зі сміхом згадали «крутелика», який одного разу прийшов і замовив троянд на 100 доларів. Він нарешті вирішив одружитися, а наречена взяла і не прийшла. От він з тієї радості захотів подякувати їй, що добре подумала і зробила те, чого він не наважився. Кажуть, збирали йому квіти усім переходом. Загорнули у великий оберемок і пішов чоловік, промовляючи: «Ніхто їй стільки не дарував, то хай хоч мене запам’ятає». Але не варто забувати, що цінується не стільки подарунок, скільки увага, тому кожний чоловік може вибрати букет чи квітку залежно від свого достатку. Гвоздички різноманітних кольорів (стоять у воді, до речі, близько місяця) коштують лише 3 гривні, хризантеми — 6 грн. за гілочку. Тюльпани місцеві можна придбати від 1,5 грн., голландські стоять довше і коштують дорожче — від 4 грн. Лілії — по 6 грн. штука, гілочка 15-20 грн. Можна за 10 грн. придбати сувенірну квітку орхідеї в коробочці, кажуть, простоїть близько трьох тижнів. Дивовижна квітка Антуріум, або Стріла Купідона буває найрізноманітніших кольорів: від червоного до салатового — 15 грн. за штуку. Букети гвоздик коштують у середньому 12 грн., троянд 30-50 грн., величезні «збірні» букети з різних квіток можна придбати за 50-55 грн.
Пахощі
Пахощі бувають різні і якщо ви хочете догодити коханій і не витратити зайвого, вам потрібно знати про їх види. Парфуми містять до 20% парфумерної композиції (витяжка з квітів, власне сам аромат) і зберігають запах від 4 до 6 годин. Парфумована вода містить 10-15% п.к., зберігає запах 4-5 годин. Туалетна вода містить 5-12% п.к., зберігає запах 2-4 години. Існують ще дезодоранти, але вони відносяться не до пахощів, а до засобів догляду за тілом. Якщо ви хочете порадувати кохану справжнім Christian Dior, Givenchy, Kenzo, Guerlain та іншими елітними парфумами, у Рівному їх знайти можна. Але вважайте, що коштують вони немало: парфуми — від 100 до 800 грн. залежно від величини флакончика, парфумована вода — від 200 грн. і вище, туалетна вода — від 160 грн. і вище. До того ж, обов’язково запитайте у продавця сертифікат якості. Буде дуже образливо, коли заплатите такі гроші за банальну підробку. «Простіші» туалетні води і парфуми в дуже широкому асортименті представлені як на ринку, так і в магазинах. Якщо наважитесь дарувати пахощі, виникне логічна проблема: підібрати такий аромат, щоб Їй сподобався. На жаль, єдиної поради вам ніхто не дасть. Вибір запаху — дуже індивідуальна штука, інколи жінка сама не знає, чого хоче, куди вже знати вам! Однак є старий і надійний метод, що стосується як пахощів, так і косметики. Підгляньте, а ще краще візьміть вже використаний тюбик, баночку чи флакончик і придбайте точнісінько такий же. Але спочатку якимось чином переконайтеся, що це улюблений запах чи тон.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також