Чоловічі вітаміни

799 0

Ми у соцмережах:

Чоловічі вітаміни

Вітамін С. Аскорбінова кислота дуже важлива і потрібна як чоловікам, так і жінкам. По-перше, вона необхідна для імунітету. По-друге, вітамін С сприяє зміцненню стінок судин і наданню їм еластичності, що дозволяє запобігти розвитку атеросклерозу. А якщо врахувати, що мало хто з чоловіків стежить за здоров'ям, зокрема, за роботою серцево-судинної системи, то такий вітамін вкрай необхідний.

Вітамін N не такий відомий, але все ж він необхідний практично всім чоловікам. Річ у тім, що вітамін N сприяє відновленню печінки, очищає її від токсинів, а також послаблює згубний вплив на цей орган алкоголю.

Багатьох представників сильної статі лякає облисіння. Щоб не допустити цього, потрібно вживати вітамін Н, який сприяє поліпшенню стану нігтів, волосся та шкіри. Цей вітамін бере участь у транспортуванні сірки, а вона — в оновленні волосяних клітин і зміцненні цибулин. Щоб поповнити запаси вітаміну Н, потрібно вживати такі продукти, як варені яйця, шпинат, білі гриби, баранину, яловичину, кисломолочні продукти, а також капусту.

Вітамін D сприяє правильному засвоєнню кальцію і зміцненню кісток, бере активну участь у роботі імунної системи і сприяє утворенню імунних клітин. Міститься цей вітамін в молочних і кисломолочних продуктах, яйцях, ікрі риб, риб'ячому жирі.

Вітамін Е запобігає передчасному старінню, зміцнює тканини і клітини, покращує склад крові й кровообіг, а також знижує рівень «поганого» холестерину в крові. Такий вітамін міститься в горіхах, деяких зернових продуктах, а також у більшості натуральних рослинних олій.

Вітаміни групи В теж дуже важливі й потрібні чоловічому організму. По-перше, вони беруть активну участь у деяких обмінних процесах, по-друге, захищають від негативного впливу печінку, а по-третє, нормалізують роботу нервової системи. Але найважливіше для чоловіків — це здатність таких вітамінів розподіляти по всіх тканинах білки, які необхідні всім клітинам і дозволяють нарощувати м'язову масу.

Вітамін А захищає чоловічий організм від вірусів і бактерій, а також дозволяє довше зберігати молодість за рахунок поліпшення стану тканин та клітин і перешкоджає розвитку онкологічних захворювань. Крім того, при його нестачі може значно знизитися гострота зору.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також