Чоловік може потрапити у колонію на 8 років за погрози підірвати та спалити у Дубні райвідділ поліції

609 0

Ми у соцмережах:

замінування

Слідчі Дубенського районного відділу поліції скерували до суду матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом відносно 46-річного жителя села Судобичі, який двічі за день повідомив на спецлінію 102 про «підпал» і «вибух» адмінприміщення поліції.

Ще вранці другого чоловік повідомив про підготовку підпалу, а в обідню пору -  що підірве відділення поліції у Дубні.

Тоді правоохоронці спільно з працівниками ДСНС евакуювали з адмінбудівлі понад 50 відвідувачів та поліцейських. Після проведення обстеження приміщення відділку та прилеглої території — будь-яких вибухонебезпечних предметів не виявили.

Чоловік неодноразово потрапляв у поле зору поліцейських за вчинення злочинів проти життя і здоров’я та крадіжки. Також притягувався до адміністративної відповідальності за порушення ПДР, дрібне хуліганство та тричі — за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

Його затримали та повідомили підозру у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, знищенні чи пошкодженні об'єкта, що забезпечує діяльність органу державної влади. На період досудового розслідування він перебував під домашнім арештом.

Судово психолого-психіатрична експертиза підтвердила, що  підозрюваний здатний усвідомлювати свої дії та керувати ними. Свою вину він визнає частково. 

Санкція інкримінованої обвинуваченому статті передбачає покарання -  позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також