Чоловік, сестра та «духовна акушерка» породіллі, яка померла, можуть сісти за ґрати

57473 0

Ми у соцмережах:

Чоловік, сестра та «духовна акушерка» породіллі, яка померла, можуть сісти за ґрати

Поліцейські не виключають, що родичі загиблої, а також її знайома, яка спостерігала за пологами вдома, понесуть кримінальну відповідальність. Сьогодні жінку, в якої лишилося двоє дітей, поховають.

 Заступник начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Панасюк розповів:

-          23 січня близько 19:30 на лінію 102 надійшло телефонне повідомлення з пологового будинку про те, що близько 18:20 швидкою до них було доставлено жінку 1986 року народження. Попередній діагноз – масивна крововтрата. Їй одразу була надана невідкладна допомога. Жінка перебувала у важкому стані. Близько 19:10 було констатовано смерть даної громадянки. Відразу на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Вдалося з’ясувати, що жінка народжувала дитину вдома. Відбулося невідєднання плаценти, що спровокувало обширну кровотечу. У зв’язку з цим вона була доставлена до лікувального закладу, за повідомленнями людей з якими вона перебувала в квартирі на момент пологів. Це її чоловік, з яким в неї вже є одна дитина, її сестра, яка зареєстрована в Новоград-Волинську, і жінка, яка перебувала в товариських стосунках з потерпілою. Остання проживає в Києві, ісламського віросповідання. Вона приїхала на прохання потерпілої.

За інформацією поліції, загибла мала відношення до громадської організації, яка здійснює діяльність по Рівненській області. Члени цієї організації позиціонують як такі, які мають тісний контакт з природою та природними явищами, а також є противниками стандартної медицини. Тому потерпіла, як тільки завагітніла, вирішила одразу для себе, що народжуватиме вдома. Жінка, яка перебувала з нею в квартирі, в свій час також народжувала вдома. Тому її і попросили бути присутньою на пологах.

-          Ми розпочали кримінальне провадження по ч.115 ККУ («нещасний випадок»), - додав п.Панасюк. - Плануємо розпочати кримінальне провадження по 136 ч.3 як «ненадання допомоги особі, яка потребує цієї допомоги, що спричинило тяжкі наслідки, тобто смерть потерпілої». А роль людей, які перебували на той момент в квартирі і несвоєчасно повідомили заклад охорони здоров’я, ми дослідимо в рамках цього провадження після проведення комплексної судово-медичної експертизи. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також