Чоловік, що вбив водія маршрутки на Рівненщині, відбудеться умовним покаранням

3264 0

Ми у соцмережах:

Фото - поліція Рівненської області

Родичі загиблого наполягали на суворому покаранні. Однак суд взяв до уваги як пом'якшуючу обставину те, що обвинувачений намагався примиритись з потерпілими та заявив про розкаяння, - повідомляє ITV.

Інцидент стався ввечері 7 червня 2021 року в селі Вересневе. Біля місцевого магазину 26-річний чоловік зустрів водія маршрутки, який, за його словами, зранку не забрав пасажирів на зупинці. Серед них була і його матір.

Чоловіки кілька хвилин сперечалися. Як розповідає обвинувачений, водій почав його нецензурно ображати. Тож він не стримався і вдарив 56-річого керманича правою рукою в нижню щелепу. Від удару той впав на землю і сильно вдарився головою - згодом помер у лікарні.

- Дружина та син загиблого просили призначити обвинуваченому суворе покарання. Відомо, що він надсилав їм поштою гроші, але приймати їх вони не захотіли. Натомість через суд вимагали сплатити по 400 тис. грн моральної шкоди. Суддя Михайло Таргоній визнав чоловіка винним у порушенні ч.1 ст. 119 ККУ (вбивство через необережність), однак від відбування покарання в тюрмі звільнив, обмежившись трьома роками іспитового терміну, - додає ITV.
 
Окрім того, суддя зобов'язав його сплатити 350 тис. грн моральної компенсації родичам загиблого. 
 
Втім, на рішення суду ще можуть подати апеляцію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також