Чоловіка, який побив поліцейського, суд не відпустив зі слідчого ізолятора

1197 0

Ми у соцмережах:

Чоловіка, який побив поліцейського, суд не відпустив зі слідчого ізолятора

30-річного Віталія з Березного обвинувачують відразу за двома статтями - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легкого тілесного ушкодження з короткочасним розладом здоров’я, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків та умисне знищення або пошкодження майна, що належить працівникові працівникам правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Інцидент стався 29 липня цього року близько 23-ї години 45 хвилин на вулиці  Зірненській у місті Березне. Поліцейські прибули в квартиру, щоб перевірити Віталія, якому судом було встановлено адміністративний нагляд у зв’язку зі звільненням з місць позбавлення волі терміном на 1 рік.  Віталію було заборонено виходити з будинку із 22-ї до 6-ї години, а також заборонено відвідувати місця громадського харчування.

Побачивши поліцейських, п'яний чоловік розлютився, став нецензурно лаятись та кричати, а потім вдарив кулаком в груди одного з працівників поліції. Віталій вибіг на подвір’я, тримаючи у руці довгий металевий предмет, яким двічі вдарив по службовому автомобілю правоохоронців. На цьому чоловік не зупинився та наніс один удар кулаком по вікну з боку водійського сидіння. Від уламків розбитого скла працівник поліції, котрий сидів на місці водія, отримав легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

Березнівський райсуд на 60 діб відправив Віталія на 60 діб в СІЗО, із визначенням застави – 40140 гривень. Захисник Віталія цю ухвалу оскаржив. Він переконував суд у необхідності скасувати ухвалу місцевого суду та застосувати до обвинуваченого Віталія запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою.

Рівненський апеляційний суд повідомив РВ, що апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення. Колегія суддів погодилась з висновком місцевого суду про те, що Віталій обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, за який передбачено покарання до 5 років позбавлення волі, внаслідок якого потерпілому були заподіяні тілесні ушкодження, стан здоров’я обвинуваченого не перешкоджає його перебуванню у місці попереднього ув’язнення, раніше судимий, офіційно не працює, суспільно корисною працею не займається, та наявність ризиків, які виключають можливість зміни запобіжного заходу щодо обвинуваченого на більш м’який.


 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також