Чоловікові, який врятував свою доньку з вогню, потрібна допомога

2543 0

Ми у соцмережах:

Петро Ляшук з доньками

22 грудня родина 35-річного Петра Ляшука з Великих Телковичів Володимирецького району втратила у пожежі все майно. Господар, рятуючи свою семирічну доньку, сильно обгорів. Чоловік нині в обласному опіковому центрі і вже пережив дві операції.

Пожежа у хаті Ляшуків виникла близько третьої ночі. У будинку, частково зведеному з блоків, а частково з дерева, загорівся бойлер.

- Невістка опівночі вставала годувати півторарічну дитину, все було добре, а вже близько другої ночі проснулася від того, що шифер стрілів. Якби не почула, усі б згоріли, - розповідає Петро Ляшук.

Родина рятувалася з будинку через вікно. Коли Микола повернувся до хати по документи, семирічна донька побігла за ним і у паніці кинулася до дверей, що палали. Батько побіг рятувати її – і отримав тяжкі опіки. Дитина також постраждала, проте значно менше.

У 35-річного Миколи Ляшука діагностували термічні опіки 50% тіла: спини, голови, рук, ніг та тулуба. Донька обпекла коліна та передпліччя.

- Син в опіковому центрі, робили йому дві пересадки шкіри вже. На день народження, який був днями, під наркозом з нього знімали бинти – він довго відходив. Лише десь о сьомій вечора прийшов до тями, довго не міг говорити. А ще йому біля стегон мають пересадку шкіри робити… Внучку відпустили додому на свята з лікарні, - розповідає п.Ляшук.

Оскільки родина, яка виховує трьох дітей, втратила усе майно, Ляшукам почали допомагати одягом, речами першої потреби, будматеріалами та грішми. Відгукнувся також Червоний Хрест. Діти та дружина Петра Ляшука переїхали до його батьків. Проте родині бракує коштів навіть на лікування Петра. За два тижні сім’я уже витратила більше 60 тис. грн.  

Всі охочі можуть допомогти родині, надіславши кошти на Картку ПриватБанку Ляшука Петра Яковича: 5168 7426 0818 7831. Номер телефону Петра Яковича: 098 244 21 12. Допомогти можна також, звернувшись до районного осередку товариства Червоного Хреста України( Давидюк Галина Іванівна, тел. 068 039 36 59). 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також