Чому альтернативні джерела енергії в приватному секторі стають актуальними?

878 0

Ми у соцмережах:

Чому альтернативні джерела енергії в приватному секторі стають актуальними?

Вугілля, дрова - це архаїчні джерела тепла, що забруднюють атмосферу. Природний газ хоч і екологічно чисте джерело тепла, але дорогий і не відновний.

Вугілля, дрова - це архаїчні джерела тепла, що забруднюють атмосферу. Природний газ хоч і екологічно чисте джерело тепла, але дорогий і не відновний. З огляду на ситуацію з навколишнім середовищем і обмеженням природних ресурсів, давно почали розроблятися пристрої, що використовують поновлювані джерела енергії. До таких належить сонячна і вітрова енергія, оскільки цей ресурс є скрізь. При цьому вітряні портативні електростанції через великі габарити і шум не завжди зручні для установки в приватних будинках. Оптимальним варіантом сьогодні є Solar Tech – альтернативні джерела енергії для дому, представлені сонячними батареями. Перетворення сонячних променів в електроенергію відбувається за допомогою фотоелектричних кремнієвих пластин. Кремній - найпоширеніший елемент на Землі, самі ж батареї служать до 25 років, в залежності від технології виробництва, зберігають до 80% своєї початкової ефективності протягом усього часу. Ефективність перетворення сонячного світла в електричну енергію варіюється від 11 до 22% залежно від методики виробництва сонячного модуля. При цьому технології стрімко розвиваються, і показник ефективності стає дедалі більшим.

Вітрогенератори також ефективні для отримання електрики, але доцільні там, де високе значення середньої швидкості вітру, або в періоди низької сонячної активності. При цьому ефективність вітряних установок не поступається геліосистемам і залежить від розташування будинку і потенціалу території. Також альтернативним джерелом обігріву будинку є геотермальне тепло землі.

Альтернативні джерела енергії та вигоди їх використання

Важливий якісний моніторинг енергопотенціалу, що дозволяє вибрати оптимальну технологію, розрахувати окупність на кілька років вперед, а також виключає помилки, які можуть бути пов'язані з кліматичними тонкощами. Від цього залежить ефективність застосування тих чи інших альтернативних джерел енергії.

Зрозуміло, будь-яка установка досить дорого коштує, але окупається протягом 3-5 років експлуатації. Після цього геліосистеми або інші альтернативні джерела енергії приносять відчутну вигоду, що дає привід відмовитися від центрального електропостачання. Крім того, ви можете продавати електроенергію державі або приватним особам. Не забуваємо, що геліоустановки не виробляють шкідливих викидів в атмосферу, землю і воду, безпечні для людини.

Підведемо підсумок

Через брак паливних ресурсів швидкими темпами почали розвиватися альтернативні джерела енергії. При цьому з ростом попиту сонячні батареї і вітряні електростанції стають все більш доступними для приватного сектора і споживачів із середнім рівнем доходу. Якщо раніше геліосистеми були доступні тільки для космічних програм, то сьогодні сонячні панелі все частіше з'являються на дахах будинків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також