Чому болить голова?

4006 0

Ми у соцмережах:

Чому болить голова?

Мабуть, немає людини, в якої хоча б раз у житті не боліла голова. Причини різні — зміни погоди, магнітні бурі, стреси і багато іншого. Фахівці зазначають, що за характером і місцем болю можна визначити причини недуги.

 Пульсуючий біль з лівого або правого боку голови

Зазвичай біль у цьому місці тупий, різкий і пекучий. Якщо разом з болем у вас різка реакція на світло, нудота, озноб або гостра реакція на запахи — це мігрень. В такому випадку, щоб полегшити самопочуття, варто випити гарячого чорного чаю і знеболювальний засіб.

Біль при нахилі голови вперед

Якщо у вас відчуття, ніби голова затиснута в лещата, і біль супроводжується спазмами, а при нахилі голови вперед неприємне відчуття посилюється — це біль напруги. Поліпшити самопочуття допоможе масаж і знеболювальні ліки з вмістом аспірину.

Різкий біль в оці

Такий біль часто з'являється в комплексі з відчуттям печіння обличчя і почервонінням шкіри, закладеним носом і сльозами. І такі неприємні відчуття можуть бути до 8 разів на добу. У вас, скоріше за все, кластерний головний біль. Рятуватися варто лікарськими засобами-триптанами і кисневими масками. Крім того, обов'язково необхідно звернутися до лікаря, адже головний біль може свідчити про серйозну патологію, зокрема, судин головного мозку.

Тупий біль по всій голові

Якщо у вас такий головний біль супроводжується гудінням у вухах, відчувається запаморочення, слабкість і холод у кінцівках — у вас знижений тиск. У такому випадку спробуйте з'їсти шматок чорного шоколаду або випити міцної кави. Якщо це не допоможе, то прийміть препарат для нормалізації тиску.

Болить голова в потилиці

Нудота, закладеність вух, німіють руки, «мушки» перед очима і біль, який тисне, — у вас підвищений тиск. Потрібно виміряти артеріальний тиск, і якщо він становить 140?/?90 і вище — прийняти препарат для нормалізації тиску або викликати «швидку». Також можна спробувати полегшити стан гарячим компресом, прикладеним до ніг, і холодним — до голови.

Голова «ось-ось вибухне»

Якщо разом з головним болем з’являється слабкість, нудота — це ознаки інтоксикації. У такому випадку спочатку необхідно промити шлунок і випити сорбент і препарат з аспірином, парацетамолом або ібупрофеном.

Відчуття тиску на верхній частині голови

Якщо такий біль «розходиться» по всій голові, є нудота, ви неуважні і наявна нервозність — це наслідки недосипу і пережитого стресу. Випийте седативний засіб, наприклад, валеріану або м'ятний чи мелісовий чай. І обов'язково потрібно виспатися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також