Чому болять коліна?

2669 0

Ми у соцмережах:

Чому болять коліна?

Якщо у вас з'явилися болі в колінах, найкраще одразу звернутися до лікаря, щоб не затягувати з вирішенням проблеми. Бо причини можуть бути різні.

болять-коліна

Остеоартроз

Причиною болю в колінах може бути таке захворювання, як остеоартроз. Воно пов'язане з великими навантаженнями і надмірною вагою, що веде до погіршення місцевого кровообігу і живлення суглобових тканин. Як підсумок — спостерігається нестача змащувальної рідини в суглобах, хрящові тканини стоншуються і підвищується тертя кісток в колінному суглобі. Цьому захворюванню краще запобігти, ніж лікувати з допомогою медикаментів. Не рекомендується носити часто великі сумки і піднімати важке. Також важливо стежити за своєю вагою і спортивними навантаженнями.

Судинні захворювання

Причиною можуть бути судинні захворювання, які порушують місцевий кровообіг. Як правило, болі в коліні виникають при зміні погоди і мають ниючий характер. Що робити? Зміцнювати судини за допомогою правильного харчування. Рекомендується додати в раціон авокадо, мед, грейпфрут, яблука і гранат.

Травми

Нічого не минає безслідно. Травми з дитинства або спортивні можуть датися взнаки з роками. Причиною болю в колінах може бути невелика травма, наприклад, при занятті спортом, танцями і невдалому падінні. У цьому випадку необхідно звернутися до лікаря за порадою і допомогою, оскільки з такою проблемою ви не впораєтеся самостійно.

Сидячий спосіб життя

Тривале неправильне сидіння, малорухливий спосіб життя, постійна "сидяча" робота без перерв на відпочинок можуть стати причиною болю в колінах. Нашим суглобам необхідно рухатися, щоб не було застою крові в колінах. Тому рекомендується щогодини вставати з-за робочого столу і робити 10-хвилинну прогулянку по офісу. Наприклад, можна вийти подихати повітрям, не використовуючи ліфт, також добре влаштовувати ранкові та вечірні піші прогулянки.

Харчування

Неправильне харчування — причина болю в колінах. Часті дієти призводять до того, що організм не отримує достатньої кількості вітамінів і мікроелементів. Наприклад, якщо у вашому раціоні немає кальцію, колагену (основний білок для зв'язок і сухожиль) і глюкозаміну (речовина, яка необхідна для функціонування хряща), можуть виникнути проблеми із суглобами. Рекомендується включити в раціон харчування молочні продукти, яловичину, твердий сир, морську капусту, лосось, сьомгу і курятину.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також