Чому гречку перед варінням потрібно мити

578 0

Ми у соцмережах:

Чому гречку перед варінням потрібно мити

Звичайно ж, всі, хто готує, знають, що гречану крупу перед варінням потрібно мити. Але чому?

Виявляється, від цієї процедури залежить не тільки ваше здоров’я, але й смак гречки — ретельно промита крупа разюче відрізняється за смаком.

Ще одна причина, чому треба промивати зерна, полягає у необхідності вимити з них зайву фітинову кислоту. Головне, що про неї слід знати, це те, що вона утворюється на зернах природним шляхом, фітинова кислота не тільки спотворює смак крупи, а й ускладнює її засвоєння.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також