Чому іноді дуже хочеться солоних огірків?

2956 0

Ми у соцмережах:

Чому іноді дуже хочеться солоних огірків?

Багато хто пов’язує нестерпне бажання з’їсти що-небудь солоне з вагітністю. Однак причин може бути кілька. До того ж солоного часто хочеться не тільки жінкам, а й чоловікам.

Чому ж іноді так хочеться солоних огірків, організму чогось не вистачає?

Низький тиск

Гіпотонія — стан зниженого артеріального тиску. На відміну від гіпертонії симптоми можуть бути виражені не так яскраво. Спостерігається постійна втома, сонливість, потемніння в очах при різкому вставанні. Людина навіть може не здогадуватися про те, що у неї низький тиск. В цьому випадку потяг до солоних огірків — спроба організму підвищити тиск за рахунок надходження солі. Сіль затримує рідину, тиск підвищується.

Зневоднення

Якщо людині постійно хочеться з’їсти солоних огірків, є ймовірність того, що організм потребує води. Натрій — важливий електроліт, який допомагає зберігати рідину в клітинах. Якщо людина ігнорує сигнали спраги, виникає така «заміна» відчуттів. Велика кількість солі допоможе зберегти ту рідину, яка ще є в організмі. Крім того, після того, як людина поласувала «солоненьким», їй неодмінно захочеться пити. Важливо стежити за водним балансом, систематично поповнювати запаси рідини в організмі.

Брак вітамінів

В огірках і розсолі, крім натрію, міститься вітамін K (12 відсотків від добової дози) і вітамін A (24 відсотки від добової дози). При нестачі цих вітамінів може виникнути потяг до солоних огірків. А на оцет, який використовують при маринуванні, тягне при зниженій кислотності шлунка.

Якщо людина любить їсти солоні огірки, то це не обов’язково сигналізує про неполадки в роботі організму. Можливо, так проявляються її смакові пристрасті. Головне, не варто забувати про те, що сіль, як і цукор, може викликати звикання. Важливо знати міру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також