Чому їжу не можна запивати водою

1159 0

Ми у соцмережах:

Чому їжу не можна запивати водою

Як зазначають дієтологи, одночасне вживання їжі й води створює додаткове навантаження для травлення. Це згубно впливає на роботу органів шлунково-кишкового тракту.

Як відомо, нормальне функціонування організму неможливе без споживання води. Вона допомагає переробляти їжу в енергію, виводить з організму шлаки і токсини, допомагає підтримувати нормальну температуру тіла і доставляє до клітин кисень і поживні речовини.

З цих причин щодня людина повинна випивати 1,5-2 літри чистої питної води. При цьому чай, каву і супи до води відносити не варто.

Чому ж водою не можна запивати їжу? Річ у тім, що при одночасному споживанні рідини і продуктів їжа проковтується без жування. В результаті слина не виконує своїх функцій із розщеплення вуглеводів і патогенних бактерій, а шлунок отримує додаткове навантаження. Запивати їжу водою можна, коли ви вже прожували і проковтнули продукти. В цьому випадку вода в шлунку не буде перетинатися з їжею. Найкращий варіант — це випити води за 30 хвилин до їди або після.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також