Чому хочеться солодкого, жирного або кислого

4550 0

Ми у соцмережах:

Чому хочеться солодкого, жирного або кислого

Постійне бажання з'їсти щось певне – це сигнал тривоги від організму. Таким чином він натякає на відсутність якихось речовин.

Якщо вам хочеться…

…шоколаду
Організм таким чином попереджає про нестачу магнію. Для того щоб поповнити його запаси, можна з’їсти замість шоколаду  невелику порцію горіхів або насіння.

…хліба
Вам не вистачає азоту. Достатньо з’їсти порцію будь-якого продукту з високим вмістом білка - наприклад, стейк або парову рибу. Підійдуть також горіхи і боби.

солодкого
При постійному бажанні солодкого в організмі не вистачає глюкози. Допоможе вживання меду, солодких овочів, ягід і фруктів..

…солоного
Організм страждає від нестачі хлоридів. Потрібно випити некип'ячене козяче молоко, з'їсти порцію риби або постійно приправляти салати нерафінованою морською сіллю.

…кислого
Кислих продуктів хочеться в разі нестачі магнію. Горіхи, насіння, фрукти, бобові та стручкові вирішать цю проблему, якщо вживати їх регулярно.

…жирного
Організм відчуває брак кальцію. Велика його кількість міститься в броколі, сирі, кунжуті, стручкових і бобах.

…рідкої їжі
Якщо ви не уявляєте свій день без супу, то організм сигналізує про своє зневоднення. Вам просто не вистачає води. Заведіть звичку пити не менше 1,5 літра чистої води в день.

…твердої їжі
Бажання їсти тільки тверду їжу, як не дивно, теж свідчить про порушення водного балансу в організмі. Допоможе регулярне пиття води з додаванням лимонного соку.

…газованих напоїв
Якщо хочеться лимонаду або будь-якої газованої води, значить, у вас нестача кальцію. Сир, броколі, кунжут, бобові та стручкові поповнять його запаси без шкоди для здоров'я.

…кави або чаю
Любителям тонізуючих напоїв найчастіше не вистачає сірки. Заповнити нестачу можна журавлиною, хроном, броколі, білоголовою та листовою капустою.

…холодних напоїв
Якщо з'являється бажання випити дуже холодний напій, можливо, справа в нестачі марганцю. Допоможуть волоські горіхи, мигдаль, лохина.

…льоду
Якщо виникає бажання погризти лід, то вам не вистачає заліза. Це бажання зникне після порції м'яса, риби, птиці, зелені, черешні або морської капусти.

…алкоголю
Якщо відчуваєте непереборне бажання випити, то, можливо, організм таким чином вимагає поповнити запаси білка. З'їжте порцію червоного м'яса, риби, горіхів, насіння, морепродуктів або молочних продуктів.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також