Чому корисно їздити на велосипеді

834 0

Ми у соцмережах:

Чому корисно їздити на велосипеді

Їзда на велосипеді покращує настрій та зміцнює м’язи.

Спалює жир. Якщо ви їздите на велосипеді хоча б 30 хвилин на день, то це дозволить за рік спалити аж 5кг чистого жиру. Жінка вагою 50кг за годину велосипедної їзди спалює 400 калорій, а чоловік вагою 68кг за той же час може спалити до 650 калорій навіть при їзді з помірною інтенсивністю.

Підвищує швидкість метаболізму. Велосипед не тільки спалює калорії, але і збільшує швидкість метаболізму. Навіть якщо у вас вже проблемний метаболізм, навіть в самому «впертому» тілі жир буде зникати швидше. Ось чому велосипед — один з кращих засобів проти ожиріння.

Знижує ризик травм. Порівняно з іншими видами фізичних навантажень велосипед менш небезпечний. Це тренування низької інтенсивності, вони не призводять до сильного виснаження, розривів, розтягування. Отже, ризик отримання спортивних травм значно нижчий. Хоча зростає ризик потрапити в ДТП, якщо ви не дотримуєтеся правил дорожнього руху.

Зміцнює витривалість. Їзда на велосипеді дозволяє організму зміцнювати витривалість, підвищуючи функціонал всієї серцево-судинної й м’язової систем, що надзвичайно корисно.

Захищає від хвороб серця. Велосипедна їзда — один з різновидів аеробних або кардіонавантажень. А називають їх так тому, що вони надзвичайно корисні для зміцнення здоров’я серця і кровоносних судин, а значить, для захисту від інфарктів та інсультів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також