Чому Кучерук без комісії?

1425 0

Ми у соцмережах:

Чому Кучерук без комісії?

Голосом опозиції в облраді називають лідера фракції «Батьківщина» Миколу Кучерука — адже він гаряче критикує з трибуни представників більшості в облраді. А все тому, що його фракція до цієї більшості не увійшла. Натомість більшість в облраді, сформована з «ЄС», Радикальної партії, «За майбутнє» та «Свободи», ігнорує депутата Кучерука. Зокрема, він — єдиний депутат, який не включений у жодну комісію. Чому так сталося?

Микола Драганчук, депутат з «Батьківщини»:

Він єдиний депутат із 64, якого не включили у жодну з комісій. Оскільки він писав заяву на включення до бюджетної комісії, то рада мусила його прохання розглянути. Однак більшість не хоче залучати його до роботи у бюджетній комісії. Виходить, що Кучерук не має можливості повноцінно виконувати свої депутатські обов’язки. Проти нього так налаштовані, бо він критикує більшість, сформовану головою Сергієм Кондрачуком. Але кожен депутат має право самостійно обирати ту комісію, в якій він хоче працювати.

Ігор Ясенюк, голова «бюджетної» комісії, фракція «За майбутнє»:

Ситуація із Миколою Кучеруком — це виховний момент. Адже він дуже активний депутат аж чотирьох скликань обласної ради. Однак ми домовилися, що від кожної фракції у бюджетну комісію будуть входити по два депутати. Однак фракція «Батьківщина» запропонувала аж трьох: Кучерука, Кльопа і Ткача. Коли обрали голову обласної ради, то «Батьківщина» влаштувала демарш — усі вони покинули тоді зал засідань. Якби їхня фракція тоді такого не робила, то ми б по-людськи поділили комісії між депутатами. Оскільки вони пішли, то ми самі вписали їхніх депутатів Кльопа і Ткача у комісію. Останні ж погодилися.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також