Чому мовчав генерал

2050 0

Ми у соцмережах:

Чому мовчав генерал

Міліціонери Рівненщини затримали майже одночасно чотири злочинні групи з ознаками організованості, які скоювали квартирні крадіжки та крадіжки з торговельних об’єктів, а також займалися розбійними нападами на території нашої, сусідніх областей та у Києві. Нині суди вирішують питання про арешт 20 підозрюваних.

Зібравши журналістів на прес-конференцію, начальник УМВС України в Рівненській області генерал-майор Ярослав Голомша заявив: — Хотів би, щоб ви правильно зрозуміли, чому ми відразу не афішували цих справ. Наші люди були змушені працювати в декількох областях, зокрема й у Києві. Ми не хотіли передчасного розголосу, щоб підозрювані не насторожилися і не зачаїлися. Адже тоді копітка робота міліцейського колективу, насамперед карного розшуку та управління боротьби з організованою злочинністю, звелася б нанівець.

Розбійники катували людей Розбійний напад на одну з родин, мешканців Рівненського району, вже розкрито. — Зловмисники у масках напали на чоловіка й дружину в їхньому власному будинку, зв’язали та катували, — розповідає генерал-майор Ярослав Голомша. — У цієї групи була інформація, що родина зберігає в оселі цінності та готівку, проте змогли заволодіти лише чотирма тисячами гривень, бо решту господарі тримали на банківських рахунках. Заарештовано четверо осіб, серед яких є мешканці Рівненського району, Києва та Дніпропетровська. Двоє з них раніше судимі: один — за вбивство, інший — за розбійний напад і хуліганство. Фігуранти цієї справи, ймовірно, встигли «відзначитися» не лише у нас. Їх небезпідставно підозрюють у скоєнні розбійних нападів на Київщині. З’ясувалось також, що у селі Зоря Рівненського району ця група викрадала телят, різала їх, щоб приготувати собі їжу. — У затриманих було вилучено нарізну вогнепальну зброю, набої, маски. При документуванні та затриманні цієї групи також встановлено, що її учасники готувалися до розбійних нападів на бізнесменів та підприємців у Рівненській і Київській областях. Без сумніву, ми можемо говорити, що вчасно припинили їх злочинну діяльність, не давши їм «розгорнутися» на повну потужність, — каже Ярослав Голомша.

Викрадали золото та кольорові метали Ще одна серйозна проблема, яка непокоїла міліцію, крадіжки з торговельних об’єктів на території північних районів Рівненщини. — Ми затримали основних організаторів групи — жителів Кузнецовська та Києва. Дехто з них — раніше судимий, — розповідає Ярослав Голомша. — Лише одна крадіжка принесла зловмисникам 100 тисяч доларів «прибутку». Приміром, у магазин ювелірних виробів у Кузнецовську злодії потрапили вночі, виваливши задню стіну. Вигребли все. А згодом крадені коштовності намагалися здати в київські ломбарди. — У них вилучено приблизно 2,8 кілограма золота та 2,6 кілограма срібла, — розповідає Ярослав Голомша. — В учасників групи виявлено кольорових металів, викрадених на території Кузнецовська і, можливо, навіть одного зі стратегічних об’єктів, на суму понад півмільйона гривень. Група діяла не лише на території північних районів області, а також на Волині. Ми уже встановили понад 40 епізодів. Думаю, доки доведемо справу до суду, масштаби викритої злочинної діяльності підозрюваних будуть значно більшими. І хоча спеціалізувалися вони переважно на крадіжках з магазинів, але при нагоді не гребували й квартирними крадіжками.

”Працювали» на території чотирьох областей Працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області затримали ще одну групу осіб з ознаками організованості, яка скоювала злочини на території Рівненської, Житомирської, Волинської та Хмельницької областей. — Окремі з них — раніше судимі, — розповідає генерал Ярослав Голомша. — Ця група займалася крадіжками особистого майна з квартир, а також, за нашою інформацією, причетна до більш тяжких злочинів. Усі вони — жителі Хмельницької області. На даний час трьох осіб заарештовано, дехто ще перебуває на підписці. Поки що не можу розголошувати інформацію щодо точної кількості членів групи та суми завданих ними збитків, оскільки триває оперативна робота.

Новобудови обкрадали костопільчани Міліціонерам вдалося затримати п’ятьох жителів Костополя, які обкрадали новобудови, забирали звідти опалювальні прилади, будівельні матеріали та електроінструменти. — Вирішено питання про їхній арешт, — розповідає Ярослав Голомша. — Вони планували скоювати аналогічні дії й на території інших областей, а також частково «перекваліфікуватися» на розбійні напади та грабунки. З цією метою нерідко виїжджали за межі Рівненщини. Проводиться оперативно-розшукова робота зі встановлення інших фактів. Злочинна діяльності цієї групи також була широкомасштабною. Нині доведено її причетність до понад 20 епізодів лише у Рівненській області. При цьому мало не кожен з потерпілих, підраховуючи збитки, називав суму в десятки тисяч гривень. Не пощастило й тим, хто купував у злочинців крадене, міліція його вилучила. Між іншим, з одного з гаражів членів цієї групи міліціонери вилучили чималий мішок конопель. — Попри те, що люди іноді висловлюють незадоволення роботою міліції, я впевнений, що, зважаючи на ті умови, в яких нам доводиться працювати, ми повністю виконуємо поставлені перед нами завдання, — стверджує генерал Голомша.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також