Чому не можна терпіти мігрень

513 0

Ми у соцмережах:

Чому не можна терпіти мігрень

Вчені давно встановили зв’язок між мігренню та серцево-судинними хворобами.

Мігрень — це хронічне неврологічне захворювання, що характеризується нападами головного болю, які часто супроводжуються нудотою, блювотою та чутливість до світла та звуку. Виявляється, крім того, що мігрень завдає болю і дискомфорту, вона також підвищує ризик серцево-судинних ускладнень, включаючи серцевий напад та інсульт.

Однією з можливих причин підвищеного ризику мігрені для серцево-судинних ускладнень є вплив запалення. Дослідження показують, що під час нападів мігрені виробляються речовини, що викликають запалення у стінках кровоносних судин. Це запалення може призвести до вузького просвіту судин, а також формування тромбів, що загрожують здоров’ю серця і мозку.

Крім цього, ризик розвитку серцевого нападу та інсульту у пацієнтів з мігренню можуть підвищувати й інші фактори ризику, такі як високий артеріальний тиск, високий рівень холестерину, ожиріння та куріння.

Пацієнтам з мігренню важливо дотримуватися здорового способу життя, що включає регулярну фізичну активність, підтримання нормальної ваги, рівня холестерину та артеріального тиску, а також слід позбутися шкідливих звичок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також