Чому не можна вищипувати волосся з носа

1192 0

Ми у соцмережах:

Чому не можна вищипувати волосся з носа

Деякі люди видаляють волосся в ніздрях з естетичних міркувань. Здавалося б, у цьому немає нічого поганого, однак експерти попереджають: звичка вищипувати волосся з носа або видаляти його воском може призвести до інфекцій та до хворобливих ускладнень. Підстригання волосків чистими ножицями для брів або електричним тримером вважається більш безпечним.

Лікарі-отоларингологи кажуть, що ніс — це делікатна ділянка з численними кровоносними судинами і слизовими оболонками, і волосся там існує не просто так. Основна роль волосся в носі полягає в уловлюванні пилу, пилку та інших частинок у повітрі, щоб повітря, яким ви дихаєте, частково фільтрувалося. Волосся може діяти як фізичний бар’єр, що перешкоджає потраплянню алергенів до носових ходів і спричиняє проблеми.

Повне видалення волосся в ніздрях, по суті, означає, що ви позбавляєтеся від цієї життєво важливої системи фільтрації. Це може зробити вас уразливими для таких інфекцій, як назальний вестибуліт (інфекція всередині носа) і назальний абсцес.

Хоча епіляція не обов’язково послаблює імунну систему, вона порушує шкірний бар’єр, створюючи отвори для проникнення бактерій у глибші тканини, тим самим створюючи можливість для інфекції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також