Чому не варто їсти фрукти перед сном

960 0

Ми у соцмережах:

Чому не варто їсти фрукти перед сном

Яблучко «під телевізор» або мисочка ягід «вприкуску» з книжкою — ну як можна собі відмовити в цьому! Але при цьому варто знати, в який час доби вони приносять найбільшу користь.

Одні, бажаючи схуднути, переходять на фруктову дієту, другі втамовують ними голод, а треті вважають, що чим більше з’їси фруктів, тим більше користі отримаєш.

На думку дієтологів, щоб не нашкодити своєму організму зайвою порцією фруктів, потрібно знати, в який час доби можна отримати від них максимум користі. Крім того, їсти улюблені ягоди або фрукти у великих кількостях теж може бути шкідливо.

Фрукти не допомагають скидати зайву вагу, тому не треба замінювати ними повноцінний прийом їжі, радять дієтологи. Така «дієта» призведе до порушення обміну речовин в організмі — і ліпідного, і вуглеводного. Можна з’їсти жорсткий фрукт, але не більше одного в день. І бажано до обіду: через годину-півтори після сніданку.

Дієтологи рекомендують їсти фрукти і як другий сніданок. До них можна додати якийсь овоч — моркву, буряк або капусту. Так організм отримає максимальну користь і від яблука/груші, й від морквини: і пектинові речовини, і клітковину в достатній кількості плюс повільне всмоктування вуглеводів, які містяться у фруктах.

А ось ласувати фруктами після обіду і перед сном може бути небезпечно для здоров’я. Адже фрукт може призвести до лептинорезистентності — ускладнення, при якому мозок не розуміє, скільки у нього енергії, починає її економити і запасати. Він не розуміє, що людині треба худнути, пояснюють фахівці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також