Чимало людей обирають на сніданок йогурт. Але, як це не дивно, дієтологи не радять цього робити. І ось чому.
Так, йогурт дуже корисний продукт, у ньому міститься величезна кількість корисних речовин і вітамінів. Він покращує травлення, стан судин, зубів, допомагає схуднути, покращує імунну систему, корисний для кісток і суглобів.
Але цей ідеальний продукт не підходить для першого сніданку вранці. Медики пояснюють, чому це погана ідея. При вживанні йогурту, так само як і інших кисломолочних продуктів натщесерце, корисні бактерії, які містяться в цьому продукті, заради яких ми, власне, і споживаємо йогурти, відразу потрапляють в агресивне кисле середовище і моментально гинуть, не встигнувши дістатися кишечнику.
Тому користь продукту, з’їденого натщесерце, дорівнює нулю. Йогуртом краще перекусити через 2–3 години після сніданку або з’їсти його на вечерю, рекомендують дієтологи.