Чому не варто викидати кавову гущу

846 0

Ми у соцмережах:

Чому не варто викидати кавову гущу

Кава не лише допомагає швидше прокинутись та набратись енергії. Мелену каву можна використати і в побуті.

Від запаху в холодильнику

Висушіть гущу та пересипте у пластикову банку з дірочками у кришці. Цю банку можна поставити і в морозилку, і в холодильник, щоб вона поглинала всі неприємні запахи.

Від неприємного запаху рух після приготування їжі

Риба та часник не так легко змиваються, тому можна просто потерти руки кавою та сполоснути під проточною водою.

Для вазонів

Кавові зерна містять чимало корисних речовин, тож чудово підходять як добрива. Це стосується тих рослин, які краще ростуть у кислих ґрунтах, приміром, гортензії, азалії, камелії, ялівцю, барбарису. Тому можна насипати трішки меленої кави у горщик чи на клумбу.

Для чистоти сковорідок і каструль

Трішки меленої кави достатньо насипати на місця з пригорілою їжею та добре потерти. Але антипригарне покриття та емальований посуд краще не чистити таким способом.

Для гарного запаху взуття

Суху гущу насипати у шкарпетку, міцно зав’язати і покласти на ніч у взуття. До ранку жодного неприємного запаху не залишиться.

Від котячих нападів на вазони

Для цього змішайте мелену каву з подрібненою шкіркою апельсинів та посипте клумбу (або у горщик). Цей аромат коти не дуже люблять, тому рослини будуть у безпеці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також