Чому пані Лапкіна так дешево оцінила землю у Рівному?

2485 0

Ми у соцмережах:

Майно на Дачній з сайту prozorro

Обласна рада передала у приватну власність дві земельні ділянки — одна площею понад 25 соток на вул Дачній, інша — понад 32 сотки на вул. Прилужній. Обидві — неподалік Басівкута та мікрорайону нової забудови. На цих ділянках було майно, яке раніше належало Рівнеоблводоканалу. Але його було продано на електронних торгах підприємцю з Львівщини Тарасу Косику. Так і отримав цей підприємець право на землю під ним.

Світлана Богатирчук-Кривко, депутатка:

У мене є сумнів щодо вартості цих земельних ділянок. Хоч це землі промисловості, проте вважаю, що їхня вартість значно занижена. Коли я поцікавилася, хто проводив оцінку вартості земельних ділянок, то виявилося, що це зробила якась пані Лапкіна з Житомира. Цієї людини ніхто на Рівненщині не знає. Скажу, що ці земельні ділянки знаходяться у дуже крутому місці у Рівному. Через це мені дивно, що метр квадратний цієї землі було оцінено у 179 гривень. Підприємець купив, грубо кажучи, вагончик, а отримав 50 соток землі в хорошому місці у Рівному.

Микола Кучерук, перший заступник голови Рівненської облради:

— За цю нерухомість у Рівному на відкритих торгах змагалися аж 10 підприємців, які мали на неї плани. Нерухомість була продана прозоро. Можна згадати європейський досвід, коли покинуту нерухомість віддають для бізнесу за 1 євро. Тому мені дивно, коли все було зроблено законно, проте з’явилися фахові земельники, які знають як доїти бізнесменів. На мою думку, влада має сприяти бізнесу, який буде створювати робочі місця. Я не знаю, хто придбав ту нерухомість, але якщо за два об’єкти у бюджет області було заплачено майже 4 мільйони гривень, то у мене немає ніяких сумнівів.

Андрій Карауш, голова Рівненської облради:

— Світлана Богатирчук-Кривко є одним з кращих фахівців у земельних питаннях серед депутатів. Однак ті питання, які вона задавала на сесії, були провокативними та популістичними. Вона ж сама на сесії підтримувала рішення про виставлення на аукціон майна. Коли ж на відкритих торгах вартість майна зросла у 10 разів, то виникають дивні запитання. Майно на земельній ділянці було перевірено державними органами та незалежним оцінювачем. Тому це все були політичні заяви проти діючої коаліції, яку я очолюю. Якщо підняти історію, то зараз Рівненська обласна рада має три кримінальні справи. Усі вони відкриті за результатами продажів попередньої коаліції. Йдеться про продаж майна колишнього санаторію у Новоставі, продаж майна санаторію у Страшеві та викуп майна на території онкодиспансеру.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також