Чому під час бігу болить у боку

8147 0

Ми у соцмережах:

Чому під час бігу болить у боку

Багатьом знайоме відчуття різкого колючого болю в правому або лівому боку. Чому воно виникає і що робити в цьому випадку?

Посилена робота м'язів потребує більшої кількості крові, що активізує роботу печінки і селезінки. При плавному переході в режим бігу перерозподіл кров'яних потоків відбувається непомітно для людини. Але при раптовому старті печінка і селезінка занадто швидко переповнюються кров'ю і починають тиснути на власні оболонки, що містять безліч нервових закінчень. Якщо заболіло в правому боку, то перевантажена кров'ю печінка, якщо в лівому — селезінка.

Щоб уникнути таких відчуттів, перед пробіжкою не можна нехтувати розминкою і збільшувати темп занадто швидко. При болю в боку потрібно зупинитися і помасажувати ділянку болю, роблячи глибокі вдихи. Але якщо з якихось причин зупинитися ви не можете, треба як мінімум збавити темп, на вдиху злегка натиснути на болюче місце, а на видиху відпустити. Так можна перегнати кров і знизити гостроту болю.

Іноді біль викликає переповнений шлунок, тому перед тренуванням не варто багато їсти, а відразу після обіду не треба робити активних фізичних вправ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також