Чому побились вчительки? Звільнена директорка школи не хотіла підкорятися новій і молодшій

11956 0

Ми у соцмережах:

Вчительки між якими виник конфлікт

У селі Решуцьк Рівненського району скандал: педагог старшого віку, яка довгий час керувала місцевою школою, накинулася на іншу вчительку, молодшу, яка прийшла їй на заміну. Учні стали свідками їхньої шарпанини.

У початковій школі села Решуцьк, що в Рівненському районі, навчається 17 дітей і працює 3 педагоги. Конфлікт між двома вчителями триває тут не перший рік — за посаду завідувача закладу. Ніна Назарчук була керівником більше 20 років. Торік на цю посаду призначили Тетяну Хуторанську.

Ніна Назарчук, яка ніби-то зчинила бійку, розповіла журналістам, що не може змиритись з її звільненням з посади керівника школи і не може працювати під керівництвом молодшої колеги, яку призначили на її місце.

Свідками бійки між вчительками стали учні та колеги, які й викликали поліцію. Доки приїхали поліцейські, конфлікт уже майже затих, та на педагога, яка розпочала бійку, склали адмінпротокол. Справа дійшла до суду.

Ірина Клебан, начальниця відділу освіти Олександрійської ОТГ:

— Коли Олександрійській ОТГ передали повноваження власника закладів освіти на цій території, її голова Микола Шустов своїм розпорядженням призначив саме Тетяну Хуторанську виконувати обов’язки завідувача молодшої школи в Решуцьку. Бо цей заклад не має директора, педагог виконує його функції. За це педагог отримує 25% доплати до окладу. Ми пішли таким шляхом, тому що з Ніною Назарчук було непросто співпрацювати. Тоді Ніна Назарчук подала в суд на ОТГ. Суд першої інстанції програла, другої — виграла. Суд прийняв рішення на її користь, бо ми не дотрималися процедури звільнення. Ми виплатили їй компенсацію і видали інше розпорядження про її звільнення, попередивши за 2 місяці, як того вимагає закон. 28 вересня правомірно зняли з неї повноваження завідувачки закладу. Це й стало причиною конфлікту. Тетяна Хуторанська викликала на місце поліцію. Вона подала в суд. Якщо Ніну Назарчук визнають винною в хуліганських діях, її звільнимо. Цього вимагають батьки учнів школи. Проте наразі відсторонити Ніну Назарчук від обов’язків не можемо відповідно до законодавства.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також