Чому подорожчав дитсадок на Коновальця

1308 0

Ми у соцмережах:

Чому подорожчав дитсадок на Коновальця

У Рівному на вулиці Коновальця відбувається реконструкція дитячого садка.

На реконструкцію старої будівлі виділили близько 4 мільйонів гривень, однак кошторис довелося змінити, пояснили на брифінгу ОДА. Так, заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська розповіла, що ініціатива відбудувати садочок виникла у жителів мікрорайону:

«В нас є ініціативна група молодих мам, вони з мікрорайону «Північний». Їм вдалося цей садочок подати як проєкт до Фонду регіонального розвитку. Фінансування на цей садочок становило близько 4-ох мільйонів гривень, з них три мільйони пішло на проєктно-кошторисну документацію». 

Вона зазначила, що на Рівненщині не вистачає місць у садочках:

«Коли місцевими громадами надаються дозволи на будівництво житлових комплексів, то хочеться, щоб, у першу чергу, вони думали про інфраструктуру. Тому що, відбувається міграція з сіл у селища, з селищ у міста, і зростає попит на дитячі садочки».

Заступник директора Департаменту будівництва та архітектури Рівненської ОДА Василь Мельник пояснив, що приміщення було в аварійному стані, тому кошторис довелося підкоригувати:

«Всі бачили те приміщення і територію. Коли попередньо були проведені демонтажні роботи, виникла засторога, що об’єкт може бути в аварійному стані. Підтвердженням цього стали результати технічного обстеження цього садочка. Тому вирішили змінити проєктно-кошторисну документацію».

Нині старе приміщення повністю демонтували. Там проводять планування приміщення та готують основу для зведення каркасу будівлі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також