Чому подорожчав проїзд у тролейбусах

1590 2

Ми у соцмережах:

Чому подорожчав проїзд у тролейбусах

З 1 липня одна поїздка у тролейбусах Рівного коштуватиме чотири гривні замість нинішніх трьох. Востаннє тариф підвищували понад рік тому.

За цей час зросла мінімальна заробітна плата, подорожчала електроенергія, підприємство «Рівнеелектроавтотранс» недоотримало понад 17 мільйонів компенсації за пільгове перевезення пасажирів і змушене брати кредити в банку, бо не вистачає обігових коштів. І не може підвищити зарплату водіям, яких останнім часом гостро потребує.

Щодня на міські лінії виїздить 70 тролейбусів, у вихідні — 50?55. Раніше тролейбусів їздило значно менше. Але тепер бракує працівників — 36 водіїв та 38 кондукторів. Зарплата водія тролейбуса у Рівному становить понад 10 тисяч гривень, та охочих працювати водіями за такі гроші мало.

Чи не можна обійтися без кондукторів, щоб зменшити витрати? Це запитання керівництво «Рівнеелектроавтотрансу» чуло багато разів, запитали й на останньому засіданні міськвиконкому, який вирішував, чи підвищувати тариф. Директор підприємства Валентин Ткачук каже, що пробували відмовитися від послуг кондукторів, і тільки?но це зробили, як виручка впала на 30%.

Неабияким тягарем для бюджету міста є й відшкодування вартості пільгового проїзду «Рівнеелектроавтотрансу». А пільговиків у нас — аж 60% від загальної кількості пасажирів. У міському бюджеті на них передбачено 50 мільйонів гривень.

Світлана Федас.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також