Чому потрібно лікувати карієс молочних зубів?

230 0

Ми у соцмережах:

Чому потрібно лікувати карієс молочних зубів?

Досить часто батьки вагаються, чи варто лікувати діткам молочні зуби, адже вони все одно з часом випадуть, а на їхньому місці з'являться нові та постійні. Однак, не варто недооцінювати роль молочних зубів у формуванні здоров'я дитини. У цій статті ми поговоримо про те, чому важливо лікувати карієс молочних зубів та порекомендуємо надійну стоматологію.

Якими є функції молочних зубів?

Молочні зуби відповідають на пережовування їжі, що своєю чергою, є дуже важливим у роботі травної системи та засвоєнні корисних речовин організмом. Також від стану молочних зубів залежить формування та розвиток мовлення, правильної вимоги усіх звуків.

Ще один важливий момент – розвиток щелепи та формування прикусу. Якщо ваша дитина рано втратить молочні зуби, відбудеться деформування (зменшення) щелепи, що стане причиною нестачі місця для росту нових (постійних) зубів. Як наслідок, у дитини може статися порушення прикусу.

Також варто пам'ятати психологічний момент. Вашій дитині може бути некомфортно спілкуватися із дітками, якщо у нього чи неї будуть зіпсовані карієсом зуби. Тому найкращим рішенням стане своєчасне та якісне лікування молочних зубів. Якщо ви в пошуках надійних фахівців, дитяча стоматологія Акварель стане найкращим рішенням для цього. Тут сучасне обладнання, доступні ціни та стоматологи, що знайдуть підхід до будь-якої дитини.

Укладення, які може спровокувати карієс на молочних зубах

Якщо ви все ще вагаєтеся у доцільності лікування карієсу на молочних зубах, пропонуємо ознайомитися з основними ускладненнями, які може спровокувати несвоєчасне лікування карієсу:

  • Швидке поширення захворювання і на інші молочні зубки. У разі відсутності лікування проблеми, карієс може уразити весь зубний ряд.
  • Якщо карієс почне поширюватися на зачатки постійних зубів, вони уже відразу будуть хворими та вимагатимуть невідкладного лікування.
  • Через карієс у дитини можуть бути сильні больові відчуття, що стане причиною відмови від їжі, яка є необхідною для розвитку та росту дитини.

Також не пролікований карієс може призводити до захворювань травної та дихальної системи, провокує авітаміноз та інше достатньо серйозні проблеми. зазначимо, що для лікування карієсу на ранніх стадіях використовуються атравматичні методи, які не принесуть малюку больових відчуттів чи іншого дискомфорту. Тому краще вчасно звертатися до спеціалістів та не запускати хворобу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також