Чому рівняни не скаржаться на ціни в магазинах?

3459 0

Ми у соцмережах:

Чому рівняни не скаржаться на ціни в магазинах?

В інших областях скарг на вартість товарів у магазинах набагато більше, ніж на Рівненщині, стверджує Ілона Шелестун, завідувачка сектора цін Держспоживслужби:

— Однак потрібно знати, що без скарги від покупця інспектор не може провести перевірку, бо зараз вони заборонені. Але без перевірки неможливо виправити проблемну ситуацію. Зазвичай після одного штрафу всі магазини одразу виправляють свої порушення. Тому просимо у покупців уважніше ставитися до цін і в разі сумнівів надсилати нам свої звернення.

Нещодавно покупці поскаржилися на дві крамниці на Рівненщині. Зробили це після того, як вартість звичних товарів несподівано зросла. Йдеться про цукор, борошно, олію, молоко та хліб, вартість яких контролюється державою. Фахівці перевірили рівненський магазин «Spar» та корецький «Еко-маркет», де справді було виявлено порушення з цінами. Тепер вони заплатять штраф.

Ілона Шелестун, завідувачка сектора цін Держспоживслужби:

Держава погодила регулювання одинадцяти соціально важливих харчових продуктів: олія, борошно, цукор, гречка, макарони, молоко, масло, яйця та курятина. Двоє скаржників засумнівалися у ціні продуктів з цього списку в магазинах. Після того, як ми погодили перевірку з Києвом, інспектори прийшли в магазини. Було виявлено, що у рівненському магазині «Spar», що на вулиці Дарвіна, не повідомили, що роздрібна ціна на один з продуктів суттєво зросте. Хоч у разі збільшення ціни більш ніж на 5% суб’єкт, магазин, зобов’язаний повідомити державу про таке збільшення ціни. Після декларування продавати товар за новою ціною можна лише через три дні. Але у магазині цього не зробили. Щодо магазину «Еко-маркет» у Корці, то там на деякі товари було неправомірно завищено ціни. Однак завищення було незначним — до 5%. Наприклад, якщо товар коштує 7 гривень, то завищення було на 35 копійок. Представники цих двох магазинів не заперечували, що у них були порушення. Тож сплатили ухвалені штрафи.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також