Чому розпухають пальці?

2246 0

Ми у соцмережах:

Чому розпухають пальці?

Розпухлі пальці іноді вказують на небезпечні процеси в організмі.

Остеоартрит або ревматоїдний артрит. Якщо збільшуються самі суглоби пальців, може бути винен остеоартрит (особливо якщо пальці збільшуються вранці). Він викликається зносом амортизуючих тканин на кінцях суглобів, часто супроводжується болем, тугорухливістю. Ревматоїдний артрит — аутоімунне захворювання, що уражає слизову оболонку суглобів, викликає набрякання не тільки пальців, але і зап'ясть.

Синдром зап'ястного каналу. Защемлення нерва, що йде від передпліччя до долоні, частіше розвивається у жінок. Воно може призвести до опухання пальців, супроводжується болем, печінням, поколюванням або онімінням рук — симптомами, які зазвичай розвиваються протягом тривалого часу. Тригерами порушення можуть бути робочі навантаження, дисфункція щитовидної залози, ревматоїдний артрит.

Хвороба Рейно. Проявляється епізодами ішемії (недостатності кровообігу) кінцевих відділів верхніх кінцівок, які розвиваються внаслідок спазму судин при впливі холоду, стресу. Причини недуги до кінця не з'ясовані, але вважається, що його провокують судинні ендотеліальні, внутрішньосудинні, нейровегетативні порушення.

Проблеми нирок. Порушення їхньої фільтрувальної функції — одна з небезпечних причин опухлих рук, пальців, кісточок, ступень.

Викликати подібне порушення можуть гіпертонія і діабет.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також