Чому шкарпетки потрібно прати навиворіт

360 0

Ми у соцмережах:

Чому шкарпетки потрібно прати навиворіт

Вам може здаватися, що найбрудніша сторона ваших шкарпеток — зовнішня, адже саме вона торкається підлоги, бруду. І справді, після тільки одного дня носіння шкарпетки вже будуть у 20 разів брудніші, ніж пульт дистанційного керування. Та всередині шкарпеток бруду не менше — і все завдяки 250 000 потовим залозам, що містяться в ногах. Окрім того, клітини шкіри втрачаються кожного дня, і волога від поту тканина може сприяти розвитку та росту різноманітних бактерій. Все це призводить не тільки до неприємного запаху ніг, але й потенційно — до мікозу стоп та інших захворювань ніг.

З огляду на те, що обидві сторони шкарпеток досить брудні, якою ж стороною потрібно їх прати? Саме внутрішня частина здається найкращим вибором — вона ж торкається вашої шкіри протягом всього дня та утримує більшу частину запаху.

Якщо ви вивернете шкарпетки навиворіт, зможете ефективно очистити найбільш смердючі частини шкарпеток і змиєте бактерії, які викликають запах.

Також вивертання шкарпеток допомагає зменшити тертя зовнішньої сторони тканини та зберегти візерунок та колір, а також мінімізує усі плями, якщо ви випадково виперете білі шкарпетки із чимось червоним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також