Чому шкідливо ходити в мокрому купальнику

1362 0

Ми у соцмережах:

Чому шкідливо ходити в мокрому купальнику

Деякі жінки вважають за краще не переодягатися після купання на пляжі, мовляв, спекотно, тож купальник висохне на сонці. Але це, виявляється, може призвести до проблем із жіночим здоров'ям.

Фахівці не рекомендують довго перебувати в мокрому купальнику після виходу з води. По-перше, тому, що там міститься безліч бактерій, які активно розмножуються в мокрих тканинах. Це може порушити мікрофлору статевих органів і призвести до різних захворювань, наприклад, бактеріального вагініту. Крім того, високий ризик підхопити грибкову інфекцію. Купальники, як правило, зроблені із синтетичної тканини, через що шкіра в них не дихає. А тепло, волога і відсутність циркуляції повітря — ідеальне середовище для грибків. Тривале перебування в купальнику може призвести до появи молочниці, також на тілі може з'явитися червоний висип.

Тому лікарі рекомендують після купання відразу приймати душ і переодягатися в сухий одяг. Якщо у ваших планах провести на пляжі весь день, краще взяти із собою купальник на зміну.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також