Чому сльозяться очі?

4312 0

Ми у соцмережах:

Чому сльозяться очі?

Порушення в сльозових протоках. Тривалі запальні процеси в слизовій оболонці слізних канальців і їхнє зрощення призводять до того, що очі починають сльозитися. Річ у тім, що за цими канальцями сльоза набрякає з порожнини кон'юнктиви в середній носовий хід. Коли канали звужуються або порушена їхня присмоктувальна функція, рідина накопичується й утворюється сльозотеча.

Причини, через які звужуються сльозовивідні шляхи, — бактерії, що потрапляють всередину, слиз, механічний тиск зовні, стареча атонія, при якій послаблюється тонус м'язів канальців, і вік. Найчастіше очі сльозяться в такому випадку на вулиці при впливі факторів навколишнього середовища. Необхідна консультація лікаря.

Подразнення через холод або вітер. Навколишнє середовище має важливий вплив на очі. Холодова реакція підсилює тонус мускулатури і призводить до звуження каналів. Тоді сльози в кількості зменшуються, виникає стан, коли вони скупчуються в кон’юнктивальній порожнині. Від проблеми неможливо повністю позбутися, адже це індивідуальна особливість. Тому краще намагатися уникати ситуацій, при яких починають сльозитися очі з цієї причини.

Синдром сухого ока. Найбільш поширена причина. Це трапляється через кондиціонер, що працює довгий час, а також через тривалу роботу за комп'ютером, носіння контактних лінз і т. п. Щоб впоратися із ситуацією, достатньо буде використовувати зволожувальні краплі, щоб усунути подразнення, почервоніння, запалення. Якщо дискомфорт зберігається, допоможуть мікрохірургічні методи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також