Чому треба їсти цибулю щодня

2579 0

Ми у соцмережах:

Чому треба їсти цибулю щодня

Цей овоч містить антиоксиданти та фітонутрієнти, тому здатен зміцнити імунітет і покращити загальне самопочуття. Лікарі назвали причини, чому цибуля щодня — це корисно.

Цибуля містить кверцетин — флавоноїд, який сповільнює розмноження більшості шкідливих мікроорганізмів.

Регулярне вживання цибулі знижує ризик розвитку раку, особливо шлунково-кишкового тракту, оскільки кверцетин пригнічує ріст бактерії Helicobacter pylori, яка спричиняє рак шлунка.

Флавоноїди, глутатіон, селен, вітаміни E і C у складі цибулі допомагають організму при запальних процесах. Кверцетин знижує запалення, пов’язане з ожирінням, зменшує жирову масу і рівень тригліцеридів у крові. А пептид GPCS, один із ключових компонентів цибулі, зміцнює кістки.

Лікарі говорять, що екстракт цибулі у поєднанні з ліками від діабету здатний знизити рівень глюкози на 35–50%.

Цибуля — це потужне джерело пребіотиків, які живлять корисні бактерії в кишечнику та покращують мікрофлору.

Цибуля багата на поживні речовини: 80 грамів сирої цибулі містить 30 ккал, 7 г вуглеводів, 1 г клітковини, 5 г цукрів, 1 г білка, 126 мг калію (4% норми), 5 мг вітаміну C (9% норми), 0,1 мг вітаміну B6 (5% норми), 16 мг кальцію (2% норми) і 15,2 мкг фолієвої кислоти (4% норми).

Для досягнення максимальної користі радять вживати не менше 50–70 г цибулі щодня. Цей овоч зберігає користь як у сирому, так і в приготованому вигляді. Щоб зберегти максимум користі, радять подрібнювати цибулю перед приготуванням. Якщо варити чи смажити цибулю, значна кількість поживних речовин втрачається. Натомість запікання, навпаки, може збільшити кількість флавоноїдів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також