Чому вам варто спробувати плінкінг

662 0

Ми у соцмережах:

Чому вам варто спробувати плінкінг

Плінкінг - це вид недооціненого і при цьому дуже веселого, доступного, недорогого і безпечного виду стрілецького спорту. Фактично це – розважальна стрілянина з пневматичної гвинтівки по імпровізованим мішеням.

Плінкінг - це вид недооціненого і при цьому дуже веселого, доступного, недорогого і безпечного виду стрілецького спорту.

Фактично це – розважальна стрілянина з пневматичної гвинтівки по імпровізованим мішеням.

Плінку легко навчитися, і він ніколи не набридне, до того ж ви оволодієте навичками, необхідними для стрілянини по далеких цілях. Це чудовий вид спорту, яким можуть зайнятися навіть діти. Особливо якщо поруч є дорослий, який навчить їх, як правильно поводитися з пневматичною гвинтівкою.

Що означає слово «плінкінг»?

Плінкінг, як масове явище, зародився десь у американській глибинці. Він отримав свою назву від звуку, який виробляють металеві консервні банки, коли в них потрапляє кулька з пневматики.

То справді був неформальний стрілецький спорт, у якому учасники використовували малокаліберні чи пневматичні гвинтівки. Сьогодні плінкінг скоріше не вид спорту, а хобі, розвага. Але дуже корисне та розвиваюче. І ось чому:

1. Плінкінг розвиває координацію.

Успішність стрілянини багато в чому залежить від вашої моторно-зорової координації. Плінкінг передбачає ряд регулярно повторюваних точних дій та маніпуляцій з гвинтівкою та власним тілом. Всі ці навички надзвичайно важливі та пов'язані з різними видами моторики, розвиток якої дуже важливий для сучасної людини (особливо для дитини).

2. Плінкінг чудово підходить для зняття стресу.

Багато людей йдуть у тренувальний тир, щоб випустити пару після довгого робочого дня чи тижня. Ви можете отримати той самий ефект за допомогою особистої пневматичної гвинтівки, але не витрачаючи так багато грошей на зброю, оренду стрільбища або дорогі боєприпаси.

Пневматичні гвинтівки відносно недорогі. Кульки до них взагалі майже нічого не варті. Жодних дозволів та реєстрацій для покупки пневматики не потрібно. Вибір великий. Магазинів із цими товарами – безліч.

Так що ви можете просто вийти на заднє подвір'я або виїхати в ліс, встановити кілька цілей або навіть влаштувати цілий полігон із різними позиціями для стрілянини та перешкодами. Просто візьміть пневматичну гвинтівку і стріляйте по мішенях, доки не відчуєте себе відпочившим і розслабленим.

3. Плінкінг - це і весело і серйозно одночасно.

Стрілянина з пневматики подобається всім незалежно від віку. Якщо у вас є діти, навчіть їх правильно користуватись пневматичною гвинтівкою. При цьому поясніть всі необхідні правила безпеки.

З одного боку, дітям буде весело. З іншого, ви навчите їх відповідальному ставленню до зброї. Розуміння, що це таке. Що можна робити зі зброєю, а що ні. Можливо, це одного разу дуже знадобиться їм у житті.

Та й час разом із дітьми проведете. У вас з'явиться якесь спільне заняття. Це теж важливо.

4. Плінкінг - відмінна відправна точка для новачків.

Плінкінг доступно, весело і недорого навчить вас первинним навичкам прицілювання, стрільби, налаштування та догляду за зброєю.

Це – чудовий спосіб освоїти гвинтівку та, наприклад, оптичний приціл.

До речі, встановлення оптики реально переведе ваші заняття на новий рівень. На щастя, в наш час на ринку з'явилося багато оптичних прицілів від просунутих китайських брендів. Не варто витрачатися на брендову оптику, якщо ваша головна мета – навчання та розваги.

Зате серед якісних китайців типу Discovery, Vector Optics, T-Eagle, реально зможете знайти пристойні за якістю та недорогі за ціною моделі.

Головне наше прохання: завжди пам'ятайте про безпеку, поводьтеся відповідально, тверезо і тоді плінкінг подарує вам чимало радісних хвилин, а в довгостроковій перспективі дозволить освоїти масу корисних навичок!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також