Чому варто їсти зелень

1709 0

Ми у соцмережах:

Чому варто їсти зелень

За словами дієтологів, зелень — а саме кіндза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та ін. — це панацея майже від усіх хвороб.

Якщо ми жуємо зелень, то отримуємо:

— правильний рН ротової порожнини;

— профілактику карієсу і пародонтиту;

— виділення слини з протеазами і амілазою, а також білків, багатих проліном і гістатинами, які захищають від кандидозу ротової порожнини, дії умовно-патогенних стрептококів, впливу чаю і кави на зубну емаль;

— регулюємо відчуття ситості й голоду, що допомагає схуднути;

— жування також допомагає заспокоїти нервову систему, отож якщо дуже переживаєте — жуйте;

— зелень — це життя без онкології, запалення, зайвої ваги, цукрового діабету і підвищеного тиску, без подагри, задишки і поганого зору.

Щоб зробити зелень менш «прісною», змішайте в блендері пучок петрушки з кропом, додайте коріандр, пажитник, куркуму і 1 ч. л. оливкової олії. Такий соус можна використовуватися до будь-чого.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також