За словами дієтологів, зелень — а саме кіндза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та ін. — це панацея майже від усіх хвороб.
Якщо ми жуємо зелень, то отримуємо:
— правильний рН ротової порожнини;
— профілактику карієсу і пародонтиту;
— виділення слини з протеазами і амілазою, а також білків, багатих проліном і гістатинами, які захищають від кандидозу ротової порожнини, дії умовно-патогенних стрептококів, впливу чаю і кави на зубну емаль;
— регулюємо відчуття ситості й голоду, що допомагає схуднути;
— жування також допомагає заспокоїти нервову систему, отож якщо дуже переживаєте — жуйте;
— зелень — це життя без онкології, запалення, зайвої ваги, цукрового діабету і підвищеного тиску, без подагри, задишки і поганого зору.
Щоб зробити зелень менш «прісною», змішайте в блендері пучок петрушки з кропом, додайте коріандр, пажитник, куркуму і 1 ч. л. оливкової олії. Такий соус можна використовуватися до будь-чого.