Чому важливо тримати спину прямою. Про сутулість та інші звички, які руйнують хребет

296 0

Ми у соцмережах:

Чому важливо тримати спину прямою. Про сутулість та інші звички, які руйнують хребет

Найменші збої в хребті викличуть проблеми у всьому тілі. Адже він забезпечує підтримку всіх органів, є опорою і захистом для центральної нервової системи. Дуже важливо проаналізувати, які ваші звички можуть завдавати шкоди хребту і позбутися їх.

Неправильне харчування

Якщо у вашому раціоні недостатня кількість продуктів, багатих на кальцій і вітамін Д (без нього кальцій не засвоюється), то терміново додайте молоко, шпинат, бобові, злаки, сир.

Сутулість

З віком дуже важливо тримати спину прямою, оскільки при сутулості страждають внутрішні органи. Для підтримання хребта в розправленому стані займайтеся йогою, пілатесом.

Сидяча робота

Працюючи за комп’ютером протягом тривалого часу, необхідно не тільки забезпечити зручне положення для свого тіла, але і продумати «противаги». Наприклад, щогодини робити присідання, нахили.

Незручне взуття

У першу чергу, мова про високі підбори, носіння яких погано позначається на стані хребта. Кращий варіант взуття — на стійкому невисокому каблуці і зручній підошві.

Велика сумка

Не носіть великі й важкі сумки в одній руці, краще розподіляти вагу на дві руки, щоб хребет залишався в прямому стані. Ідеальний варіант — носіть рюкзаки.

Куріння

Одна із шкідливих для хребта звичок — куріння, оскільки воно позначається на процесі циркуляції крові та лімфатичної рідини.

Щоб ваш хребет довго зберігав рухливість, не забудьте про сон на зручному матраці і подушці, вправи для зміцнення нижньої частини спини, регулярні масажі. А ще — менше часу просиджуйте за телефоном, щоб уникнути тиску на шийні відділи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також