Чому вночі хочеться висунути ноги з-під ковдри

6546 0

Ми у соцмережах:

Чому вночі хочеться висунути ноги з-під ковдри

Всі люди приймають різні пози під час сну, наприклад, комусь подобається висовувати ноги з-під ковдри, а хтось, навпаки, вважає за краще їх щільно вкутувати.

Виявляється, вибір обумовлений не тільки особистими перевагами, але й неусвідомленими прагненнями тіла. Якщо людині хочеться під час сну висунути ноги з-під ковдри, а по-іншому їй не комфортно, то це може бути ознакою деяких захворювань.

Підвищена температура тіла

Це не хвороба сама по собі, проте даний симптом характерний для багатьох недуг. Коли у людини підвищується температура, значить, в її організмі триває запальний процес, який може супроводжувати ГРВІ, грип, лихоманку та ін. Жар зазвичай наростає до вечора, вдень вам може полегшати, а потім, у процесі засинання, виявляється, що він знову з’явився. І людина неусвідомлено намагається охолодити себе, для чого і висовує ноги з-під ковдри.

Чутливість до задухи

Несвідомо ми можемо висовувати ноги з-під ковдри і коли нам душно. Іноді це відбувається, тому що в кімнаті справді мало повітря, і її потрібно терміново провітрити. Але буває і так, що духоту уві сні людина відчуває через захворювання органів дихання. Вона просто не може нормально дихати в положенні лежачи. І в спробі позбутися відчуття задухи скидає із себе ковдру, починаючи з ніг.

Підошовний фасціїт

В основі стопи розташована особливо чутлива ділянка — фасція, яку можна травмувати при надмірних навантаженнях. Нерідко це відбувається з тими, хто займається бігом або іншими подібними видами спорту. При травмі відчувається сильне печіння в стопі, яке особливо посилюється під ранок, так що хочеться висунути ноги з-під ковдри і охолодити їх.

Застій крові у венах ніг

Коли в нижніх кінцівках порушується кровообіг, то виникають набряки, біль і відчуття тяжкості. Ночами ноги наче здавлюють лещата, тому хочеться їх від усього звільнити — звідси і прагнення скинути з них ковдру. Венозна недостатність виникає з різних причин, але найчастіше від сидячого способу життя або, навпаки, від постійного перебування на ногах.

Синдром неспокійних ніг

Це поширена недуга, при якій з’являється потреба постійно смикати ногами. Причому ці рухи людина неусвідомлено робить уві сні, через що весь час скидає з ніг ковдру. Синдром виникає через нестачу вітамінів і мікроелементів, а також через нервове перенапруження і поганий сон.

Алергія

Цілком можливо, що пральний порошок або кондиціонер, використані вами для прання постільної білизни, викликали алергію. Тоді ноги починають сильно свербіти, через що не хочеться торкатися ними зайвий раз до чого-небудь.

Мікоз

Причиною неприємних відчуттів у стопах ніг може бути грибок. Ви відчуваєте постійне бажання почухатися, охолодити якось сверблячі ділянки, зняти хворобливі симптоми і скидаєте ковдру уві сні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також