Чому ввечері так хочеться їсти і як не наїдатися перед сном

3716 0

Ми у соцмережах:

Чому ввечері так хочеться їсти і як не наїдатися перед сном

 У вчених є три головних припущення, чому це відбувається. Перша пов'язана з активністю центру голоду в головному мозку. У більшості людей він активізується саме ввечері, причому це не залежить від того, «жайворонки» вони чи «сови».

Друга теорія пов'язана з тим, снідаєте ви чи ні. Помічено, що найбільше вечорами їдять ті, хто не снідає. В такому випадку відчуття голоду виникає через те, що організму просто не вистачає їжі.

І третя: вечірнє переїдання може бути пов'язано з психологічними проблемами. Мова не обов'язково йде про депресію, це може бути банальною звичкою «заїдати стрес».

 У такому випадку людина мимоволі намагається з'їсти ввечері що-небудь солодке - це приводить до вироблення «гормонів задоволення».

Але є добра новина: «після шести» їсти все-таки можна. Якщо ви вечеряєте о шостій, а лягаєте о дванадцятій, засинати вам доведеться в стані гострого голоду. Це неможливо, і рано чи пізно ви почнете об'їдатися на ніч.

 Головна порада - лягати спати в стані «ні ситий, ні голодний».

Вимкніть світло на кухні й вийдіть з неї. Почистіть зуби, бажано м’ятною пастою.

 Якщо ж вам не вдалося обманути свій шлунок, є продукти, які стануть вашою «паличкою-виручалочкою» в боротьбі з вечірньою та нічною обжерливістю. Обрати можна лише один(!) продукт зі списку.

Овочі - особливо ті, що містять велику кількість води: селера, огірок, салат.

Сир - бажано нежирний і некопчений.

Запечене м'ясо. Ні в якому разі не ковбаса!

Нежирний сир (не знежирений!).

Варені на круто яйця. Головне - їсти без всього (можна трохи посолити).

Вода або зелений чай. Після того, як ви з'їли один з продуктів зі списку - випийте води. Якщо через 15 хвилин відчуття голоду не відступило, випийте ще води або  чаю і почекайте. Якщо знову дуже хочеться їсти, з'їжте той же самий продукт, але ні в якому разі не змішуйте їх.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також